Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου αλιέα και εντοπισμός του στην Καβάλα – Εντοπισμός ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στην Τήλο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδή ασθενούς

ΠΛΣ
Share:    

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Καβάλας και Θάσου, για περιστατικό αγνοούμενου 82χρονου ημεδαπού αλιέα, ο οποίος είχε μεταβεί για αλιεία με το σκάφος του στη θαλάσσια περιοχή Περίγιαλου Καβάλας και έκτοτε αγνοούταν.

Στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιωτικά μέσα, ενώ ο αλιέας εντοπίστηκε καλά στην υγεία του από το Δ/Ξ “ΓΕΡΑΝΙ” Ν.Π. 12336.

Το Πλοίο Υποστήριξης Υπεράκτιων Εγκαταστάσεων “ΕΝΕΡΤΖΙΑΝ ΓΟΥΕΙΒ” Ν.Π. 12350 παρέλαβε τον 82χρονο και τον μετέφερε στο λιμάνι της Καβάλας από όπου διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Καβάλας για προληπτικούς λόγους, ενώ ρυμούλκησε και τη λέμβο του στη στεριά.

*****

Τις βραδινές ώρες της 24/11/23 στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Τήλου, με τη συνδρομή προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ, εντόπισαν στον οικισμό Λειβαδιά δεκαπέντε αλλοδαπούς (13 άντρες, 1 γυναίκα, 1 ανήλικο). Οι ανωτέρω υπέδειξαν έναν 18χρονο αλλοδαπό ως τον διακινητή τους, ο οποίος και συνελήφθη, ενώ εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος που τους μετέφερε.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

*****

Στη σύλληψη ενός 43χρονου αλλοδαπού προέβησαν τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του στο εξωτερικό.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε τα πλαστό έγγραφο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από το λιμάνι της Θάσου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΝΑΞ” Ν.Π. 12457, 46χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες