Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου αλιέα στην Καβάλα - Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Θήρα - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδή ασθενούς - Εντοπισμός νεκρών θαλάσσιων χελωνών

Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καβάλας, για περιστατικό 63χρονου αγνοούμενου αλιέα που επέβαινε σε λέμβο, στην θαλάσσια περιοχή "ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ" Καβάλας.

Για την περιοχή απέπλευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ., τέσσερα αλιευτικά σκάφη, καθώς και ειδοποιήθηκαν δυο παραπλέοντα πλοία, ενώ δυο περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διεξάγουν έρευνες από ξηράς, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Τυχόν εξελίξεις θα ανακοινωθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θήρας, για ακυβερνησία του Ι/Φ “IDEFIX” σημαίας Βελγίου, λόγω ηλεκτρομηχανικής βλάβης, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια βορειοανατολικά ν. Θήρας.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ρ/Κ "ΠΟΘΗΤΟΣ ΙΙΙ" Ν.Π. 12862, όπου εντοπίστηκε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ πλοίο στον λιμένα ν. Θήρας όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Από το Λιμεναρχείο Θήρας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “IDEFIX”, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Στη σύλληψη δυο (02) αλλοδαπών προέβησαν απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πατρών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και Επιτελικού της οικείας Λιμενικής Αρχής πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, οι δυο αλλοδαποί κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από την χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****

Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών καθώς και του 42χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος ως οδηγός του Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε τους ανωτέρω αλλοδαπούς, στερούμενων ταξιδιωτικών έγγραφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό .

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Φ/Γ όχημα και το επικαθήμενο.

*****

Επίσης, στη σύλληψη ενός 33χρονου αλλοδαπού προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του στο εξωτερικό.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Γαύδου στον λιμένα Σφακίων, με το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 46χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

*****

Τρεις θαλάσσιες χελώνες του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκαν νεκρές, χθες στην περιοχή "ΜΑΡΙΝΙ" Στυλίδας και στην περιοχή "ΚΑΡΑΒΟΦΑΝΑΡΟ ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΥ", Ν. Φθιώτιδας.

Από την Λιμενική Αρχή Στυλίδας ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.