Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου δύτη στη Σαλαμίνα – Μηχανική βλάβη Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους στον Άγιο Κοσμά – Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες , η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, από δύο (02) ιδιώτες, ότι ο 46χρονος φίλος τους επαγγελματίας δύτης, έκανε δοκιμαστική κατάδυση μεσημβρινές ώρες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, ανάμεσα στο Άκρο Κυνοσούρας και στη νήσο Ψυττάλεια, από το ιδιωτικό σκάφος «ΙΜΒΡΟΣ ΙΙ» Ν.Π. 7513, στο οποίο επέβαιναν και οι τρεις ανωτέρω και έκτοτε δεν έχει αναδυθεί.

Άμεσα ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και υπό τον συντονισμό του ξεκίνησαν έρευνες εντοπισμού του 46χρονου, με τη συμμετοχή περιπολικού σκάφους και οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιώτη δύτη καθώς και στελεχών ομάδας Μ.Υ.Α. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, ενώ εξελίξεις θα δοθούν με νεότερο δελτίο τύπου.
*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Φλοίσβου, ότι το Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφος “ΣΑΛΙΝΑ” Ν. Σαρωνικού 100 παρουσίασε μηχανική βλάβη στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Κοσμά με δέκα (01) επιβαίνοντες.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε το Ρ/Κ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2» με τη συνδρομή του οποίου το “ΣΑΛΙΝΑ” ρυμουλκήθηκε και προσέδεσε με ασφάλεια στη μαρίνα Αλίμου

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

60χρονου, από τον λιμένα ν. Φολέγανδρου προς τον λιμένα Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΝΕΦΕΛΗ'' Ν. Θήρας 43 και

6χρονης και 29χρονης, από τον λιμένα ν. Θάσου προς τον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΘΑΣΟΥ'' Ν.Π. 11234.