Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου δύτη στην Αμοργό - Θάνατος ανδρών στην Μυτιλήνη και τη Ίο - Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Θ/Γ σκάφος στη Λευκάδα - Απαγόρευση απόπλου Τ/Χ σκάφους στο Φισκάρδο - Διακομιδές ασθενών

ΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αμοργού για την ύπαρξη αγνοούμενου 63χρονου αλλοδαπού δύτη, ο οποίος είχε μεταβεί με σκάφος στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ νησίδων “ΝΙΚΟΥΡΓΙΑΣ – ΓΡΑΜΠΟΝΗΣΙΟΥ” πλησίον ν. Αμοργού μαζί με οικείο του πρόσωπο για διενέργεια κατάδυσης και έκτοτε αγνοείται.

Στο σημείο έσπευσε Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τρία ιδιωτικά σκάφη, ενώ επιχείρησε και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης για ύπαρξη σορού ανδρός, εντός θαλασσίου ύδατος πλησίον ακτής «Θ.Π. ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ» ν. Μυτιλήνης.

Στη περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου εντόπισαν τη σορό, πρόκειται για 55χρονο ημεδαπό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Β. Αιγαίου.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΓΙΑΛΟΣ» ν. Ίου, 88χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Λιμεναρχείο Ίου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Λευκάδος και Νυδρίου για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Θ/Γ σκάφος στην θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Λευκάδας, με έξι (06) επιβαίνοντες.

Στην περιοχή έσπευσαν δύο Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στα οποία επέβαιναν στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδος, καθώς το Θ/Τ «ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ» Ν.Λ. 344, όπου εντόπισαν το ανωτέρω Θ/Γ με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους. Η πυρκαγιά είχε ήδη κατασβηστεί με ιδία μέσα, ενώ στη συνέχεια το Θ/Γ ρυμουλκήθηκε από το «ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ» στον λιμένα Λευκάδος, συνοδεία ενός Περιπολικού σκάφους, όπου προσέδεσε ασφαλώς. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Λευκάδος που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Θ/Γ, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ συνελήφθη ο Κυβερνήτης του σκάφους για παράβαση του ΝΔ 712/70.

*****

Πρωινές ώρες σήμερα, στα πλαίσια περιπολίας διαπιστώθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Φισκάρδου, η εισροή υδάτων και η ημιβύθιση ιδιωτικού Τ/Χ σκάφους σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στην αριστερή πλευρά του οικείου λιμένα.

Άμεσα ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης του, με μέριμνα του οποίου το Τ/Χ ανελκύθηκε ασφαλώς στη στεριά.

Από το Λιμεναρχείο Φισκάρδου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Τ/Χ, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-50χρονης, από τον λιμένα ν. Αλοννήσου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Θ/Τ «ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ» Ν.Σ. 166,

-79χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV¨ Ν.Ν. 64,

-61χρονης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-85χρονος, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες