Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου επαγγελματία αλιέα στη Σκιάθο – Απαγόρευση και άρση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ στην Αίγινα – Σύλληψη ημεδαπής για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στον Βόλο – Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Σκιάθου, για περιστατικό αγνοούμενου 62χρονου ημεδαπού αλιέα στη θαλάσσια περιοχή “ΜΑΝΔΡΑΚΙ” ν. Σκιάθου, ο οποίος είχε μεταβεί πρωινές ώρες, για διενέργεια αλιείας με το Ε/Π-Α/Κ “ΣΤΕΛΙΟΣ” Λ.Σ. 559 και έκτοτε αγνοείτο.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης της Λιμενικής Αρχής Σκιάθου, ενώ υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Σκοπέλου και Βόλου και ξεκίνησαν έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, με τη συμμετοχή τριών (03) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικών σκαφών, ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, τριών (03) περιπολικών οχημάτων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, στελεχών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και δύο ιδιωτών δυτών.

Το ανωτέρω Α/Κ σκάφος εντοπίστηκε χθες προσαραγμένο σε αμμώδη ακτή με αναμμένη τη μηχανή και ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στον λιμενίσκο Κουκουναριών, ενώ, μεσημβρινές ώρες σήμερα, ιδιωτικό σκάφος εντόπισε τη σορό του αγνοούμενου αλιέα σε βραχώδη περιοχή παρακείμενη της παραλίας Μανδρακίου. Η σορός μεταφέρθηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμενίσκο Κουκουναριών ν. Σκιάθου και από εκεί στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σκιάθου, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αίγινας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ἉΘΗΝΑ” Ν.Π. 9824 για εμπλοκή αντικειμένου σε κύρια αναρρόφηση ψύξης μηχανών, κατά την εκτέλεση δρομολογίου από λιμένα ν. Αίγινας προς λιμένα Πειραιά.

Το πλοίο επέστρεψε στην Αίγινα και αποβίβασε με ασφάλεια τους τρεις επιβάτες του, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΘΗΝΑ”, ενώ μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του πλοἰου.
*****
Για οδήγηση στερούμενη άδειας ικανότητας συνελήφθη μια 57χρονη ημεδαπή οδηγός δίκυκλου οχήματος, απογευματινές ώρες σήμερα, επί της οδού Αργοναυτών εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Βόλου, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-77χρονης από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-34χρονης από τον λιμένα Λιναριάς ν. Σκύρου στον λιμένα Κύμης με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-59χρονου από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν. Π. 8745.