Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου κολυμβητή και εντοπισμός σορού του στην Ερέτρια - Θάνατοι λουόμενων στον Ωρωπό και στη Σητεία - Τραυματισμός επιβάτιδος Τ/Ρ - Ε/Π σκάφους στη Ζάκυνθο - Απώλεια δεξιάς άγκυρας Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Βόλο - Μηχανική βλάβη Ι/

Share:    

Ενημερώθηκαν μεσημβρινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Χαλκίδας, Ερέτριας, Αλιβερίου και Σκάλας Ωρωπού, από ιδιώτη για περιστατικό αγνοούμενου 65χρονου ημεδαπού ο οποίος είχε μεταβεί για κολύμβηση στην θαλάσσια περιοχή “ΜΑΛΑΚΩΝΤΑ” Ερέτριας, από πρωινές χθές σήμερα και έκτοτε αγνοείται.

Άμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για την περιοχή απέπλευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., έξι (06) ιδιωτικά σκάφη, μια (01) Εθελοντική Ομάδα, μια (01) Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης με πλωτό μέσο, ένας ιδιώτης δύτης και τρία (03) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από στεριάς, ενώ απογειώθηκε αεροσκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Απογευματινές ώρες χθες, εντοπίστηκε ο ανωτέρω αγνοούμενος από λουόμενο στην παραλία “ΜΑΛΑΚΩΝΤΑ” Ερέτριας, περισυνελέγη από σκάφος Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του και αναγνωρίστηκε από τους οικείους του.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄Λιμενικό Τμήμα Ερέτριας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ερέτριας.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας “ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ” Κάλαμου Ωρωπού Αττικής, 79χρονη ημεδαπή.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής “Αγία Όλγα”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ωρωπού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή “ΜΟΧΛΟΥ” Σητείας, 46χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σητείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Σητείας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, για τραυματισμό αλλοδαπής επιβάτιδος του Τ/Ρ-Ε/Π “ΑΘΗΝΑΪΣ” Ν.Π. 11896, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο εντός του λιμένα Ζακύνθου.

Η ανωτέρω παρελήφθη από ιδιωτικό όχημα και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Βόλου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ” Ν.Π. 9937, ότι κατά την διαδικασία χειρισμών πρυμνοδετήσεως, κατά τον κατάπλου του πλοίου από τον Βόρειες Σποράδες, υπήρξε απώλεια της δεξιάς άγκυρας και το ανωτέρω πλοίο πρυμνοδέτησε με ασφάλεια κάνοντας χρήση της αριστερής άγκυρας.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ επί του πλοίου επέβαιναν 646 επιβάτες, 117 Ε.Ι.Χ. οχήματα, 16 Φ/Γ και 8 δίκυκλα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου αρχικά του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάσταση βλάβης και κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, πραγματοποιήθηκε άρση απαγόρευσης απόπλου.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κατακόλου, από τον Κυβερνήτη του Ι/Φ σκάφους “EOLIA” σημαίας Τσεχίας , για μηχανική βλάβη στον κινητήρα, κατά την διαδικασία απόπλου του.

Το ανωτέρω σκάφος είχε καταπλεύσει από τον λιμένα Ραφήνας με πέντε (05) επιβαίνοντες ενώ από το Λιμεναρχείο Κατακόλου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “EOLIA”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης του και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.