Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου κολυμβητή και εντοπισμός σορού του στην Ραφήνα - Θάνατος γυναίκας στο Μεσολόγγι - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ στον Πειραιά - Σύλληψη ημεδαπών στην Αίγινα

Share:    

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, για περιστατικό αγνοούμενου 55χρονου ημεδαπού ο οποίος είχε μεταβεί για αλιεία, στην θαλάσσια περιοχή “ΚΟΚΚΙΝΟΝΗΣΙΩΝ” Αρτέμιδας Αττικής, με το σκάφος «ΤΙΜΗΣ» Λ.Ρ. 6007 Α΄, το οποίο παρουσίαζε αδυναμία εκκίνησης της μηχανής του από βραδινές ώρες χθες και έκτοτε αγνοείται.

Άμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για την περιοχή απέπλευσε (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 1 Ν/Γ σκάφος, τέσσερα (04) ιδιωτικά σκάφη, ενώ στις έρευνες συμμετείχαν και δυο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από στεριάς. Βραδινές ώρες χθες, το ανωτέρω σκάφος εντοπίστηκε αγκυροβολημένο στην περιοχή Κοκκινονησίων χωρίς επιβαίνοντες, ενώ ο ανωτέρω εντοπίστηκε από το Α/Κ σκάφος “Ελένη” Σ.Ρ. 1675 χωρίς τις αισθήσεις του, σε βραχώδη περιοχή της νότιας βραχονησίδας Κοκκινονησίων και μεταφέρθηκε αρχικά στον λιμένα Αρτέμιδος και στη συνέχεια με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής “KAT”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του και αναγνωρίστηκε από οικείους του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή έμπροσθεν παραλίας “ΣΤΑΜΝΑ” Αιτωλικού, 85χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Α' Λιμενικό Τμήμα Αργοσαρωνικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ XVII” Ν.Π. 11483 ότι το εν λόγω σκάφος παρουσίασε δυσλειτουργία στη δεξιά κύρια μηχανή, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Πειραιά προς λιμένα Αίγινας.

Το Ε/Γ-Υ/Γ επέστρεψε στον Πειραιά και αποβίβασε με ασφάλεια 59 επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****
Στη σύλληψη δύο (02) ημεδαπών, ηλικίας 36 και 27 ετών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες της 13-07-2021, στελέχη του Λιμεναρχείου Αίγινας για παράβαση των άρθρων 45 και 372 Π.Κ.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω ημεδαποί εντοπίστηκαν στην Αίγινα να έχουν στην κατοχή τους ταχύπλοο σκάφος, για το οποίο είχε δηλωθεί η κλοπή του από τον ιδιοκτήτη του, στο Λιμεναρχείο Σαρωνικού.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω ταχύπλοο σκάφος και στη συνέχεια αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.