Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου κολυμβητή και εντοπισμός σορού του στο Ρέθυμνο - Θάνατος λουόμενου στη Ζέα - Ημιβύθιση Ι/Φ σκάφους στη Μύκονο - Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στην Ιτέα - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου στη Μήλο - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακή, για περιστατικό αγνοούμενου 61χρονου αλλοδαπού κολυμβητή, στη θαλάσσια περιοχή ''ΠΛΑΤΑΝΙΑ'' ανατολικά Ρεθύμνου.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιωτικό μέσο, όπου ο 61χρονος εντοπίστηκε και ανασύρθηκε, χωρίς τις αισθήσεις του, από το σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. Στη συνέχεια τον μετέφερε στη μαρίνα Ρεθύμνου, απ΄ όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε απογευματινές ώρες χθες, από την θαλάσσια περιοχή μπροστά από το Σ.Ε.Φ. Νέου Φαλήρου, 46χρονος αλλοδαπός.

Ο 46χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά ''ΤΖΑΝΕΙΟ'', όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Ε' Λιμενικό Τμήμα Ζέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, από τον 63χρονο αλλοδαπό ιδιοκτήτη του Ι/Φ σκάφους ''NASHIRA'' σημαίας Γαλλίας, ότι έχει ημιβυθιστεί εντός του όρμου ''ΠΛΑΤΥ ΓΙΑΛΟΥ'' ν. Μυκόνου.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν το εν λόγω σκάφος σε κατάσταση ημιβύθισης, σε απόσταση περίπου είκοσι μέτρων (20μ.) από την ακτή, άνευ επιβαινόντων, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 63χρονος για παράβαση του άρθρου 277 Π.Κ. ''πρόκληση ναυαγίου'', ενώ τοποθετήθηκαν σημαντήρες για τη σήμανση της εν λόγω περιοχής, προς αποφυγή ατυχήματος.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ιτέας, για μηχανική βλάβη του Ι/Φ σκάφους ''KASSANDRA'' σημαίας Αυστρίας, στη θαλάσσια περιοχή Κορινθιακού κόλπου, με έναν αλλοδαπό επιβαίνοντα.

Άμεσα, στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Π - Α/Κ ''ΝΙΚΟΣ'' Λ.Ι. 669, καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Το εν λόγω Ι/Φ σκάφος ρυμουλκήθηκε και προσέδεσε με ασφάλεια στον λιμένα Ερατεινής, με τον επιβαίνοντα να είναι καλά στην υγεία του.

Από το Λιμεναρχείο Ιτέας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''KASSANDRA'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το σκάφος.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κιμώλου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου ''ΟΣΙΑ ΜΕΘΟΔΙΑ'' Ν.Π. 12331, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του στον λιμένα ν. Μήλου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα επιστρέψει στη ν. Κίμωλο.

Στον λιμένα ν. Μήλου ανέμεναν προς επιβίβαση οκτώ (08) επιβάτες και τέσσερα (04) Ι.Χ.Ε οχήματα, ενώ στο ''ΟΣΙΑ ΜΕΘΟΔΙΑ'' ανέμεναν προς αποβίβαση εξήντα (60) επιβάτες, έντεκα (11) Ι.Χ.Ε οχήματα, πέντε (05) δίκυκλα και ένα (01) Φ/Γ. Οι εν λόγω επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-37χρονου και 50χρονης, από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π - Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001,

-68χρονης, από τον όρμο ''ΠΕΥΚΟ'' ν. Σκύρου στον λιμένα Κύμης, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΟΛΓΟΥΕΪΣ ΣΑΜΕΡ ΙΙ'' Ν.Π. 7126 και

-63χρονου, από τον λιμένα ''ΑΓΝΩΝΤΑ'' ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π - Τ/Ρ - Θ/Τ ''ΜΑΤΘΙΛΔΗ'' Ν.Π. 12056.

Σχετικές εικόνες