Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου κολυμβητή και εντοπισμός σορού του στο Σταυρό - Ανεύρεση σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στο Πλωμάρι - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σταυρού, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακή, για περιστατικό αγνοούμενου 61χρονου κολυμβητή, στη θαλάσσια περιοχή Ν. Βρασνών.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, με τη συμμετοχή περιπολικού σκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και των σκαφών ''ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ'' Τ.Θ. 1 και ''ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 10'' Τ.Θ. 1186 Α'. Ο 61χρονος εντοπίστηκε και ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από το ανωτέρω περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Ν. Μαδύτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Σταυρού του Λιμεναρχείου Ιερισσού.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πλωμαρίου, από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα, για την ύπαρξη μιας σορού άνδρα (α.λ.σ.) σε προχωρημένη σήψη, εντός του θαλάσσιου ύδατος, στη βραχώδη απόκρημνη θαλάσσια περιοχή ''ΒΑΤΑΧΤΙ''.

Άμεσα στην εν λόγω περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και χερσαία μέσα από ξηράς. Η εν λόγω σορός αρχικά απεγκλωβίστηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πλωμαρίου, με τη συνδρομή οικείου Πυροσβεστικού κλιμακίου και στη συνέχεια ανασύρθηκε από το ανωτέρω περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε στον λιμένα Πλωμαρίου. Ο εν λόγω άνδρας ήταν ενδεδυμένος με παντελόνι αθλητικής φόρμας χρώματος μαύρου και από κάτω έτερο παντελόνι αθλητικής φόρμας χρώματος μπλε, κάλτσες χρώματος μαύρου και γαλάζια αθλητικά παπούτσια.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Πλωμαρίου, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης ''ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ'' για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-51χρονης και βρέφους, από τον λιμένα ''ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑ'' ν. Σαμοθράκης στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-74χρονης, από τον λιμένα ν. Λειψών στον λιμένα ''ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ'' ν. Λέρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και

-04χρονου, από τον λιμένα ν. Χάλκης στον λιμένα ''ΚΑΜΕΙΡΟΥ'' Σκάλας ν. Ρόδου, με το Ε/Γ - Δ/Ρ ''ΝΗΣΟΣ ΧΑΛΚΗ'' Ν. Ρόδου 213.

Σχετικές εικόνες