Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου κολυμβητή και εντοπισμός της σορού του στην Καλαμάτα - Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενης κολυμβήτριας στα Κύθηρα - Ανεύρεση σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στο Σαρωνικό κόλπο - Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ στη Νάξο

1
Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας ότι 33χρονος ημεδαπός μετέβη για διενέργεια υποβρύχιας αλιείας στη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΛΙΑΝΑΙΚΑ» πλησίον Φάρου κιτριών μεσσηνιακού κόλπου και έκτοτε αγνοείτο.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ξεκίνησαν έρευνες από ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικά σκάφη και δύο ιδιώτες δύτες.

Ο ανωτέρω εντοπίστηκε από τους δύτες χωρίς τις αισθήσεις του στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, σε βάθος είκοσι δύο (22) μέτρων, ενώ περισυλλέχθηκε από το Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κυθήρων, για περιστατικό αγνοούμενης 65χρονης αλλοδαπής κολυμβήτριας, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ παραλίας Λυκοδήμου και παραλίας Αγίου Ελευθερίου ν. Κυθήρων.

Στη περιοχή μετέβησαν ένα (01) Περιπολικό όχημα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το ιδιωτικό σκάφος «ΑΝΑΤΟΛΗ» Τ.Λ. 1245, με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Η 65χρονη, εντοπίστηκε καλά στην υγεία της σε βραχώδη απόκρημνη ακτή στην περιοχή «Λιμνιώνας» ν. Κυθήρων και μεταφέρθηκε με το Περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για προληπτικό έλεγχο στο Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σαρωνικού, για την ύπαρξη σορού άνδρα εντός θαλασσίου ύδατος, 5 ν.μ. δυτικά ν. Φλεβών Σαρωνικού Κόλπου.

Ο άνδρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, είχε ύψος περίπου 1,80, ηλικία 60-65, άνευ κόμης με γένια και δερματοστιξία συμβόλου στο δεξιό ώμο.

Στο σημείο έσπευσαν δύο Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν την ανωτέρω σορό και τη μετέφεραν στην 4η Μαρίνα Γλυφάδας και εν συνεχεία διακομίστηκε στο Γενικό Λαϊκό Νοσοκομείο.

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Ιατρικής Σχολής.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νάξου, ότι Ι/Φ σκάφος, κατά την είσοδό του στη μαρίνα ν. Νάξου και κατά τους χειρισμούς πρόσδεσης, έμπλεξε στη δεξιά προπέλα του το σχοινί, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να δέσει και να παρασυρθεί σε βραχώδη μόλο λόγω των δυνατών ανέμων.

Στο σημείο έσπευσε το Τ/Χ «ΑΡΓΟΚΟΙΛΙΩΤΙΣΣΑ Ν.Ν. 165» με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισε το ανωτέρω Ι/Φ με τους εννέα αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους και το συνόδευσε στη μαρίνα Νάξου, όπου έδεσε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Νάξου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ι/Φ, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σχετικές εικόνες