Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου στην Αμφιλοχία - Θάνατος λουόμενου στα Νέα Στύρα - Προσάραξη σκαφών στο Βόλο - Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος στην Πάργα - Παροχή συνδρομής σε αλλοδαπούς χειριστές κανό στα Σύβοτα - Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα -

Share:    

Ενημερώθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Αμφιλοχίας, Πρέβεζας και Λευκάδας, ότι 29χρονος επιβάτης του ερασιτεχνικού σκάφους ''ΑΓΙΟΣ'' Σ.Π. 392 Α', με συνολικά δύο (02) επιβαίνοντες, έπεσε στη θάλασσα, ενώ εκτελούσαν πλου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή λιμένα Μενιδίου Αμβρακικού κόλπου, λόγω αιφνίδιων δυσμενών καιρικών συνθηκών και αγνοείται.

Άμεσα υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του 29χρονου, με τη συμμετοχή δύο (02) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πέντε (05) Ι/Δ σκαφών, ενός ιδιώτη δύτη, δύο (02) περιπολικών οχημάτων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ από ξηράς, καθώς απογειώθηκε ελικόπτερο Π.Α., με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες χθες, από την θαλάσσια περιοχή της παραλίας Νέων Στύρων Ν. Εύβοιας, 81χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Καρύστου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Νέων Στύρων του Λιμεναρχείου Καρύστου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Βόλου, για την προσάραξη δύο (02) σκαφών στην ακτή ''ΚΑΛΩΝ ΝΕΡΩΝ'' Ν. Μαγνησίας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε το Ι/Φ-Α/Ψ σκάφος ''SUNSHINE II'' σημαίας Γερμανίας, με δύο (02) επιβαίνοντες και το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος ''ΜΑΡΙΑΝΝΑ'' Ν.Β. 1772 άνευ επιβαινόντων, τα οποία ήταν αγκυροβολημένα στην οικεία θαλάσσια περιοχή και παρασύρθηκαν στην ακτή λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω σκαφών μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ συνελήφθη ο Κυβερνήτης του ''SUNSHINE II''.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάργας, για εκπομπή σήματος EPIRB από το Ε/Π-Τ/Ρ ημερόπλοιο ''ΛΑΡΑ'' Ν. Πρέβεζας 86, στη θαλάσσια περιοχή ''ΣΑΡΑΚΙΝΙΚΟΥ'' Αγιάς Πρέβεζας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη το Ε/Ρ-Α/Ψ σκάφος ''ΤΡΙΤΩΝ'' Λ.Π. 586 με επιβαίνοντες, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισε το εν λόγω ημερόπλοιο, άνευ επιβατών, και κατά δήλωση του Κυβερνήτη του είχε προσαράξει σε αμμώδες σημείο στην εν λόγω περιοχή και αποκολλήθηκε με ιδία μέσα, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Πάργας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΛΑΡΑ'', μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Συβότων, για την ύπαρξη δύο (02) αγνοούμενων αλλοδαπών χειριστών κανό στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Συβότων Ν. Θεσπρωτίας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη το Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο ''ΜΑΓΔΑ'' Ν.Η. 64 με επιβαίνοντα, στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντοπίστηκαν οι ανωτέρω να έχουν αποβιβαστεί σε προβλήτα ξενοδοχείου από Τ/Χ σκάφος που τους είχε περισυλλέξει, καλά στην υγεία τους και κατά δήλωσή τους, δεν επιθυμούν περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

*****

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 30 και 21 ετών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 30χρονος ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος μετέφερε την 21χρονη, η οποία κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα καθώς και τα ταξιδιωτικά έγγραφα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-30χρονης, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-59χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.Ν. 53.