Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου στο Ρίο Αντίρριο- Πτώση οχήματος στη θάλασσα στη Σάμη Κεφαλληνίας - Διακομιδές ασθενών

DSC_0097
Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρίου από το κέντρο ελέγχου της γέφυρας «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ» για την ύπαρξη Ι.Χ.Ε. οχήματος επί του οδοστρώματος, χωρίς την παρουσία επιβαινόντων, ενώ επιβάτης Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου που εκτελούσε δρομολόγιο από Ρίο για Αντίρριο ανέφερε ότι παρατήρησε την πτώση ατόμου από τη γέφυρα στη θάλασσα.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενημερώθηκαν επίσης οι Λιμενικές Αρχές Πάτρας και Ναυπάκτου και ξεκίνησαν άμεσα έρευνες στην ανωτέρω ευρύτερη περιοχή, με τη συμμετοχή δύο (02) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικών σκαφών, Ε/Γ – Ο/Γ πλοίων της πορθμειακής γραμμής Ρίου – Αντίρριου, σκάφους και στελεχών του Ερυθρού Σταυρού καθώς και περιπολικών οχημάτων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ενώ τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σάμης για πτώση ΙΧΕ οχήματος, με οδηγό μία 27χρονη και συνοδηγό έναν 29χρονο, στη θαλάσσια περιοχή Καραβόμυλου Κεφαλληνίας .

Οι δύο (02) επιβάτες εξήλθαν του οχήματος με ίδιες δυνάμεις, καλά στην υγεία τους, ενώ από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Σάμης του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-71χρονης από τον λιμένα Πεύκου ν. Σκύρου στον λιμένα Κύμης, με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΟΛΓΟΥΕΙΣ ΣΑΜΕΡ ΙΙ” Ν. Π. 7126,

-26χρονης αλλοδαπής από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ” Ν. ΝΑΞΟΥ 62., και,

-83χρονου από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/-Τ/Ρ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» Ν.Π. 10001.

Σχετικές εικόνες