Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα και εντοπισμός της σορού του στα Χανιά - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών

λιμανι χανίων
Share:    

Ενημερώθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Παλαιοχώρας, Σφακιών, Κόκκινου Πύργου και Αγίας Γαλήνης, ότι 68χρονος ημεδαπός μετέβη για διενέργεια υποβρύχιας αλιείας μεσημβρινές ώρες χθες στη θαλάσσια περιοχή ΒΑ ν. Γαυδοπούλας ν. Κρήτης και έκτοτε αγνοείτο.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έρευνες διεξήχθησαν από ένα περιπολικό σκάφος, Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και από Α/Κ-Ιδιωτικά-Α/Ψ σκάφη τα οποία βρίσκονταν στη ν. Γαύδο. Ο 68χρονος, εντοπίστηκε λίγο αργότερα χωρίς τις αισθήσεις του από Α/Κ που συμμετείχε στις έρευνες, ενώ μεταφέρθηκε στον λιμένα Σούγιας ν. Χανίων από το Α/Κ “ΜΑΡΙΑ-ΑΓΓΕΛΟΣ” Λ.Χ. 4625 και εν συνεχεία στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Από το Λιμενικό Σταθμό Παλαιοχώρας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Στη σύλληψη ενός 59χρονου αλλοδαπού, προέβησαν απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας, πριν τον απόπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 59χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκε σε άλλο πρόσωπο καθώς και μία πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, με σκοπό την παράνομη έξοδο του από τη χώρα. Επιπλέον, υπήρχε για τον ανωτέρω διωκτικό μέτρο που αφορά αδικήματα περί σωματεμπορίας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-29χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 53,

-76χρονου και 63χρονου, από τον λιμένα Αγνώντα ν. Σκοπέλου προς τον λιμένα Βόλου με το Ε/Γ-Τ*Ρ-Θ/Τ “ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ” Ν.Σ. 166.

Σχετικές εικόνες