Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα και εντοπισμός της σορού του στην Ιεράπετρα-Προσάραξη Ε/Π-Α/Κ σκάφους στη Νεάπολη Βοιών-Εντοπισμός 14 ατόμων στη Σύμη-Ασθένεια Πλοιάρχου Ε/Γ-Ο/Γ στην Ηγουμενίτσα-Διακομιδή ασθενούς

1
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ιεράπετρας, ότι 79χρονος ημεδαπός μετέβη για διενέργεια υποβρύχιας αλιείας στη θαλάσσια περιοχή νησίδας “Στρογγυλό Κουφονησίου” Σητείας και έκτοτε αγνοείται.

Άμεσα για το σημείο αναχώρησε ένα Περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το ιδιωτικό σκάφος “ΑΘΕΡΙΝΟΛΑΚΟΣ ΙΙ”. Ο 79χρονος, εντοπίστηκε λίγο αργότερα χωρίς τις αισθήσεις του από το ιδιωτικό σκάφος και μεταφέρθηκε με το Περιπολικό σκάφος στο αλιευτικό καταφύγιο Ιεράπετρας. Στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ιεράπετρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών, για προσάραξη Ε/Π-Α/Κ σκάφους με έναν επιβαίνοντα, στην θαλάσσια περιοχή Καλλογιάννη του Κάβου Μαλέα, σε βραχώδη ακτή. Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν το προσαραγμένο σκάφος. 

Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους τους παραπάνω Ε/Π-Α/Κ σκάφους, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σύμης, για την ύπαρξη ατόμων τα οποία είχαν αποβιβαστεί στην ξηρά δυτικά ν. Σύμης.

Στην περιοχή μετέβη Παράκτιο Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε δεκατέσσερα άτομα (10 άντρες και 04 ανήλικοι) επί της ξηράς, σε βραχώδη δύσβατη περιοχή Διαβάτων (ΞΙΣΟΣ) ν. Σύμης. Οι ανωτέρω ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα από περιοχή “Ντάτσα” Τουρκίας με προορισμό την Ελλάδα, με πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο. Ο διακινητής, στον οποίο κατέβαλλαν το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων ευρώ έκαστος για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα, αναχώρησε μετά την αποβίβαση τους προς έναντι τουρκικά παράλια

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης.

*****

Τις απογευματινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ηγουμενίτσας, ότι ο Πλοίαρχος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το λιμάνι της Κέρκυρας, έχρηζε ιατρικής περίθαλψης.

Ο 40χρονος Πλοίαρχος, διακομίστηκε αρχικά στο Τ.Ε.Π. Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, για περαιτέρω ιατρική φροντίδα. Το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο αναχώρησε στις 17:17 αντί της προγραμματισμένης (16:30).

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθηκε, από το λιμάνι της Σκύρου προς το λιμάνι της Κύμης, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΚΥΜΟΘΟΗ'' Ν. ΡΑΦΗΝΑΣ 73, 69χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες