Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου αλιέα και εντοπισμός του στην Ιθάκη-Τροχαίο ατύχημα στο Ρέθυμνο-Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα–Σύλληψη αλλοδαπού στη Πάτρα-Διακομιδές ασθενών

Σύλληψη αλλοδαπών μετά από πτώση ανεμοπτέρου στην Κάρυστο
Share:    

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Ιθάκης και Κεφαλληνίας, ότι 29χρονος ημεδαπός μετέβη για διενέργεια αλιείας, απογευματινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή ΒΔ ν. Ιθάκης και έκτοτε αγνοείτο.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη περιοχή έσπευσαν, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το ιδιωτικό Τ/Χ σκάφος “ΜΕΡΑΚΙ” Τ.Ι. 09, το οποίο λίγη ώρα αργότερα εντόπισε τον αγνοούμενου αλιέα σε βραχώδη ακτή στη περιοχή “ΚΑΒΕΛΑΡΗΣ”, καλά στην υγεία του και τον μετέφερε ασφαλώς στον λιμένα “ΠΟΛΙΣ” Σταυρού, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Κατά δήλωση του 29χρονου, το σκάφος του παρουσίασε βλάβη στην αντλία απομάκρυνσης ύδατος και ως εκ τούτου, βυθίστηκε από εισροή υδάτων πλησίον της ακτής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ιθάκης, ενώ από το συμβάν δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε απογευματινές ώρες χθες, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Ρεθύμνου, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό 55χρονο, παρέσυρε 43χρονη πεζή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Η 43χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

*****

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 68 και 47 ετών, προέβησαν απογευματινές ώρες την 13/12/2022, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι η 47χρονη κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό της, καθώς και των δύο (02) ανήλικων τέκνων της, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με την συνέργεια του 68χρονου οδηγού Ι.Χ.Ε. οχήματος, ο οποίος τους μετέφερε και θα ταξίδευε μαζί τους παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα και το εν λόγω Ι.Χ.Ε. όχημα.

*****

Στη σύλληψη ενός 45χρονου αλλοδαπού, προέβησαν απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας, πριν τον απόπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 45χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδο του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω ταξιδιωτικό έγγραφο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-77χρονης και 13χρονου, από τον λιμένα ''ΑΓΝΩΝΤΑ'' ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π - Θ/Τ ''ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ'' Ν.Σ. 166,

-23χρονου, από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα ''ΠΑΡΘΕΝΙ'' ν. Λέρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΔΕΛΦΙΝΙ'' Ν.Λ. 56 και

-82χρονου και 79χρονου, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.N. 53

-80χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.N. 53

-2χρονου, από τον λιμένα ν Σκύρου στον λιμένα Κύμης με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΜΟΘΟΗ” Ν. Ραφήνας 73

-83χρονη από τον λιμένα ν. Σίκινου στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΣΤΕΛΙΟΣ” Ν.Ι. 16

-13μηνών βρέφος, από τον λιμένα ν. Αντικυθήρων στον Ενετικό λιμένα Χανίων με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.-ΑΚΤ.

-95χρονης, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.-ΑΚΤ.

-48χρονος από τον λιμένα ν Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ¨ Ν.ΤΗΝΟΥ 25

Σχετικές εικόνες