Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα στα Χανιά – Τραυματισμός αλιεργάτη στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής – Διάσωση αλλοδαπών στην Κω – Σύλληψη αλλοδαπού αλιέα στην Αλεξανδρούπολη – Ανεύρεση πυρομαχικού υλικού στη Σάμο

ΛΣ-601__1.2e16d0ba.fill-900x400
Share:    

Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα στα Χανιά – Τραυματισμός αλιεργάτη στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής – Διάσωση αλλοδαπών στην Κω – Σύλληψη αλλοδαπού αλιέα στην Αλεξανδρούπολη – Ανεύρεση πυρομαχικού υλικού στη Σάμο

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές των Χανίων και της Κισσάμου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) για έναν αγνοούμενο 43χρονο αλλοδαπό, ο οποίος είχε μεταβεί τις πρωινές ώρες με το σκάφος του για διενέργεια υποβρύχιας αλιείας στη θαλάσσια περιοχή νησίδας “Πεταλίδας” όρμου “Κούρτη”.

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ., ξεκίνησαν έρευνες από ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., δύο ιδιωτικά σκάφη με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα jet ski, ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα ιδιωτικό όχημα με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν οι τοπικοί σύλλογοι ναυαγοσωστών, αυτοδυτών καθώς και ιδιώτες δύτες.

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ο 43χρονος εντοπίστηκε, καλά στην υγεία του, στον χερσαίο χώρο περιοχής Σχοινιά, πλησίον αρχαίας Φαλάσσαρνας από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Στον 43χρονο πρόκειται να επιβληθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διοικητικές κυρώσεις.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Νέων Μουδανιών για περιστατικό πτώσης και τραυματισμού ενός 34χρονου αλλοδαπού αλιεργάτη, εντός αλιευτικού σκάφους, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στη μαρίνα Νέας Ποτίδαιας. Ο τραυματίας διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πολύγυρου, για ιατρικές εξετάσεις. Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κω για τον εντοπισμό τριών (03) αλλοδαπών αντρών στη θάλασσα, στην περιοχή ακρωτηρίου Αμμόγλωσσας της Κω. Συγκεκριμένα, οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν να κολυμπούν προς τις ελληνικές ακτές και περισυνελέγησαν από δύο (02) επιβατηγά-τουριστικά (Ε/Γ-Τ/Ρ) σκάφη. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν στον λιμένα Μανδρακίου της Κω, όπου παραδόθηκαν σε στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Κω, καλά στην υγεία τους. Οι αλλοδαποί ηλικίας 24, 25 και 31 ετών πρόκειται να μεταφερθούν σε ΚΥΤ της Κω. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης προέβησαν στη σύλληψη ενός 45χρονου αλλοδαπού κυβερνήτη αλιευτικού σκάφους, για παράβαση του άρθρου 169 του Π.Κ. “Απείθεια” καθώς και του άρθρου 225 του Κ.Δ.Ν.Δ. “Κανονισμός Αποφυγής Συγκρούσεων”.

Ειδικότερα, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ακινητοποιημένο σκάφος, εντός της θαλάσσιας περιοχής του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, χωρίς αναμμένους φανούς ναυσιπλοΐας. Μετά από χρήση οπτικών και ηχητικών σημάτων με σκοπό τη διενέργεια ελέγχου, ο κυβερνήτης του σκάφους ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του, όπου διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για επαγγελματικό αλιευτικό (Ε/Π-Α/Κ), με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπήκοοι Αιγύπτου). Το Ε/Π- Α/Κ με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους οδηγήθηκε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, ενώ τα αλιεύματα που έφερε επί του σκάφους κατασχέθηκαν.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σάμου από έναν λουόμενο για την ανεύρεση ενός μεταλλικού αντικειμένου, πιθανόν οβίδας σε κατάσταση οξείδωσης, στη θαλάσσια περιοχή ”ΜΕΛΙΣΣΟΒΡΑΧΑ“ βορειοανατολικά της Σάμου.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για τις δικές τους ενέργειες, ενώ έχει τοποθετηθεί πλωτός σημαντήρας στο σημείο.

Σχετικές εικόνες