Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα στην Πάργα - Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την προσάραξη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στα Κύθηρα - Ασθένεια μέλους πληρώματος Φ/Γ πλοίου στο Λαύριο - Ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης ερασιτεχνικού σκάφους

ΠΛΣ
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες χθες ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Πάργας, Ηγουμενίτσας και Συβότων, για περιστατικό αγνοούμενου 50χρονου ημεδαπού υποβρύχιου αλιέα, στη θαλάσσια περιοχή “ΛΥΧΝΟΥ” και “ΑΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ” Πάργας. Ο 50χρονος είχε μεταβεί μεσημβρινές ώρες χθες, με ένα (01) ακόμη άτομο για διενέργεια υποβρύχιας αλιείας με ερασιτεχνικό σκάφος και έκτοτε αγνοείται.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες από τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) Ε/Π της Π.Α., καθώς και ερασιτεχνικά και επαγγελματικά σκάφη. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Πάργας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. Τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

*****

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με την προσάραξη του Ε/Γ-Ο/Γ "ΑΚΟΥΑ ΤΖΟΥΕΛ" Ν.Π. 11045 στα Κύθηρα, γνωρίζεται ότι, τις βραδινές ώρες χθες, πραγματοποιήθηκε η αποκόλλησή του.

Στη συνέχεια, το "ΑΚΟΥΑ ΤΖΟΥΕΛ" προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμένα του Διακοφτίου Κυθήρων με τη συνδρομή των Ρ/Κ πλοίων ''ΑΠΟΛΛΩΝ'' Ν.Π. 11999 και “ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΣΙΦΝΟΣ” Ν.Π. 12503. Οι οκτώ (08) επιβάτες του πλοίου είχαν ήδη αποβιβαστεί, τις πρωινές ώρες χθες, με τη συνδρομή της Ε/Γ-Λάντζας “Μάχη” Ν.Ν. 11 στην προβλήτα Διακοφτίου και με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους.

Από το συμβάν δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ δεν υπάρχει πλέον εισροή υδάτων.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, ότι 37χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος Φ/Γ πλοίου σημαίας Μάλτας, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στο εμπορικό λιμάνι του Λαυρίου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο ανωτέρω διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός”, για την παροχή περαιτέρω ιατρικής φροντίδας.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νέας Μηχανιώνας, για περιστατικό ακυβερνησίας ερασιτεχνικού σκάφους, λόγω μηχανικής βλάβης με δυο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή της Επανομής του Θερμαϊκού κόλπου σε απόσταση περίπου 0,5 ν.μ. από το αλιευτικό καταφύγιο.

Αμέσως στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το ερασιτεχνικό σκάφος “ΦΩΛΙΑ” Σ.Ν.Μ. 199 με επιβαίνοντα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής, το οποίο εντόπισε και ρυμούλκησε το ακυβέρνητο σκάφος στο αλιευτικό καταφύγιο Επανομής, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-87χρονης, από το λιμάνι των Φούρνων της Ικαρίας στο λιμάνι του Καρλοβασίου της Σάμου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ” N.Π. 12577.

-42χρονου, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” N.Ν. 67.

Σχετικές εικόνες