Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου αλιέα στον Θερμαϊκό κόλπο - Μηχανική βλάβη Ι/Φ-Α/Ψ στη Θήρα - Θάνατος λουόμενων στη Βουλιαγμένη και στην Καλαμάτα

Share:    

Ενημερώθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Θεσσαλονίκης, Νέων Μουδανιών, Νέας Μηχανιώνας και Σκάλας Κατερίνης, για περιστατικό 62χρονου αγνοούμενου αλιέα που επέβαινε σε λέμβο, στην θαλάσσια περιοχή Σαχάρα Νέας Καλλικράτειας Θερμαϊκού κόλπου.

Για την περιοχή απέπλευσαν τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ., ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ., ένα σκάφος της Ε.Ο.Δ. και ένα Α/Κ σκάφος, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Τυχόν εξελίξεις θα ανακοινωθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Θήρας για μηχανική βλάβη ιστιοφόρου σκάφους με όνομα "AEOLUS", σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, με έναν αλλοδαπό επιβαίνοντα, στην θαλάσσια περιοχή "ΠΕΡΙΣΣΑ" ν. Θήρας.

Στην περιοχή έσπευσε για συνδρομή το Α/Κ σκάφος "ΦΛΩΡΑ" ν. Σύρου 1138 όπου ρυμούλκησε το "AEOLUS" και κατέπλευσε ασφαλώς στο αλιευτικό καταφύγιο "ΒΛΥΧΑΔΑΣ" ν. Θήρας. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την Λιμενική Αρχή Θήρας που διενεργεί προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του "AEOLUS" μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαίωσης διατήρησης αξιοπλοΐας.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Μαρίνας Κορωπίου, 75χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας , όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Β΄ Λιμενικό τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής .

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή του Καλαμακίου Μεσσήνης, 79χρονη ημεδαπή.

Η ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Καλαμάτας.