Έρευνες προς εντοπισμό δύο (02) αγνοούμενων στην Μακρόνησο - Θάνατος λουόμενου στο Πόρτο Ράφτη Αττικής - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Φολέγανδρο -Ακυβερνησία Ε/Π-Τ/Ρ-Ι/Φ σκάφους στην θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της ν. Κύθνου - Διακομιδή α

Share:    

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου και Κέας, για περιστατικό δύο (02) αγνοούμενων, ηλικίας 50 ετών, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σουνίου και Μακρονήσου.

Οι ανωτέρω είχαν ξεκινήσει με καγιάκ από το Σούνιο μεσημβρινές ώρες και έκτοτε αγνοούνταν. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, άμεσα ξεκίνησαν έρευνες με τη συμμετοχή περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού.

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λαυρίου ότι οι ανωτέρω άνδρες κατέπλευσαν στην παραλία Σουνίου. Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν ότι τα δύο (02) άτομα ήταν καλά στην υγεία τους και δεν χρήζουν ιατρικής περίθαλψης.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε απογευματινές ώρες της 04-09-2021, από την θαλάσσια περιοχή ''Πούντα'' Πόρτο Ράφτη, 63χρονος ημεδαπός.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο ''Γ. Γεννηματάς'' όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Μαρκόπουλου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας.

*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες της 04-09-2021, η Λιμενική Αρχή Φολεγάνδρου για πρόσκρουση του αριστερού πρυμναίου τμήματος της πλατφόρμας του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΜΠΛΟΥ ΣΚΑΪ'' 12054 στο κρηπίδωμα του οικείου λιμένα όπου βρίσκονταν ελλιμενισμένο. Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η δημιουργία ρήγματος στα έξαλα και η θραύση της πλατφόρμας. Επί του σκάφους επέβαιναν επτά άτομα, καλά στην υγεία τους.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Φολεγάνδρου του Λιμεναρχείου Ίου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΜΠΛΟΥ ΣΚΑΪ'', μέχρι την την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κατά του Πλοιάρχου για μη ενημέρωση της Λιμενικής Αρχής σχετικά με το περιστατικό.

*****
Ενημερώθηκαν βραδινές ώρες χθες οι Λιμενικές Αρχές Σύρου, Κύθνου, Λαυρίου και Κέας, για περιστατικό ακυβερνησίας του ιστιοφόρου σκάφους ''ΖΩΗ'' Ν.Π. 6873 λόγω θραύσης ιστίου, με τέσσερις επιβαίνοντες στην θαλάσσια περιοχή 4,5ν.μ. βορειοανατολικά της ν. Κύθνου.

Στην περιοχή έσπευσε το Ρ/Κ ''ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ Χ'' Ν.Π. 3472, όπου εντόπισε το σκάφος με τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους και στην συνέχεια το ρυμούλκησε στον λιμένα Σύρου με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Σύρου που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΖΩΗ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Θάσου στο λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΘΑΣΟΥ'' Ν.Π. 11234, μία 36χρονη και ένας 66χρονος, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.