Γιορτή Ανακομιδής Λειψάνων του Αγίου Νικολάου στο Υ.Ν.Α.Ν.Π.

1
Share:    

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του προστάτη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου, στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Την κυριώνυμη ημέρα, 20 Μαΐου, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και η Πανηγυρική Δοξολογία προς τιμήν του εορτάζοντος Αγίου, όπου παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Α΄ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Δρόσος Ρεϊζης, ο Β΄ Υπαρχηγός Αντιναύαρχος Λ.Σ. Τρύφων Κοντιζάς, ο Γενικός Επιθεωρητής Λ.Σ. Υποναύαρχος Λ.Σ. Κωσταράκης Δημήτριος, ο Διευθυντής Κλάδου Α' Υποναύαρχος Λ.Σ. Χαμέτης Παντελής, ο Διευθυντής Κλάδου Γ΄ Υποναύαρχος Λ.Σ. Ροκίδης Ζαφείρης, ο Διευθυντής Κλάδου Δ' Υποναύαρχος Λ.Σ. Καστάνης Χρήστος, Πρόεδροι της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., της Λέσχης Αξιωματικών Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και πλήθος στελεχών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και πολιτικών υπαλλήλων του Υ.ΝΑ.Ν.Π..

Την ευθύνη της εορταστικής εκδήλωσης είχε ο Ιερέας του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Πρωτοπρεσβύτερος Πλωτάρχης Λ.Σ. (Ι) Βαρσαμίδης Δημήτριος, ο οποίος χοροστάτησε μαζί με τους πατέρες Βασίλειο Κολοκυθά και Θεόδωρο Δευτερίγο.

Σχετικές εικόνες