Γνωστοποίηση μη λειτουργίας τηλεφωνικών συνδέσεων και διαδικτύου στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου στους Λειψούς - Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης στη Ζάκυνθο -

Share:    


Γνωστοποιείται ότι οι τηλεφωνικές συνδέσεις καθώς και η σύνδεση διαδικτύου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας μέχρι νεωτέρας, λόγω βλάβης.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λειψών, για βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή (διαρροή ελαίων σε σωληνάκι υψηλής πιέσεως τουρμπίνας) του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΛΕΡΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Λ.59, με πέντε επιβάτες κατά την διάρκεια εκτέλεσης εγκεκριμένου δρομολογίου από λιμένα Λέρου για λιμένες Λειψών, Πάτμου, Αρκιών, Αγαθονησίου,Πυθαγορείου Σάμου και επιστροφή.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Λειψών όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια όλοι οι επιβάτες του, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με έτερο πλοίο. Στη συνέχεια το ''ΛΕΡΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' απέπλευσε για λιμένα Παρθενίου Λέρου προς ασφαλές αγκυροβόλιο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στον λιμένα Λειψών, όπου το απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Στη σύλληψη ενός 31χρονου ημεδαπού οδηγού Ε.Ι.Χ. οχήματος προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Ζακύνθου, επί της οδού Κ. Λομβάρδου στη ν. Ζάκυνθο.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης της οικείας Λιμενικής Αρχής, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου, για τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές, ο ανωτέρω, έπειτα από τη διενέργεια αλκοολομέτρησης, βρέθηκε να οδηγεί το Ε.Ι.Χ. όχημα υπό την επήρεια μέθης, με ένδειξη 0,69 mg/ltr εκπνεόμενου αέρα κατά την πρώτη μέτρηση και 0,72 mg/ltr εκπνεόμενου αέρα κατά την δεύτερη.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

*****

Για οδήγηση στερούμενοι άδειας ικανότητας, συνελήφθησαν δύο 20χρονοι και μία 42χρονη ημεδαποί οδηγοί δίκυκλων οχημάτων, βραδινές ώρες χθες και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Βόλου, από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί τις προανακρίσεις, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Σικίνου προς τον λιμένα Αθηνιού ν.Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΟΥΛΗΣ'' Ν.ΘΗΡΑΣ 41, 87χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.