Ημιβύθιση Ε/Γ-Λάντζας στον λιμένα Γυθείου – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κάλυμνο – Εκδήλωση μικρής έκτασης πυρκαγιάς στο Πέραμα

ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Share:    

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Γυθείου, για ημιβύθιση λόγω εισροής υδάτων της Ε/Γ- Λάντζας “ΣΩΤΗΡΗΣ ΙΙ’’ Ν. Ελευσίνας 63, η οποία βρίσκονταν ελλιμενισμένη στο κρηπίδωμα του λιμένα Γυθείου.

Άμεσα, από την οικεία Λιμενική Αρχή εφαρμόστηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης. Πέριξ του σκάφους τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ανέλκυση του στην επιφάνεια της θάλασσας από δύο γερανοφόρα οχήματα με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη, απάντληση υδάτων, καθώς και εργασίες στεγανοποίησης της δημιουργηθείσας οπής.

Από την ημιβύθιση του σκάφους δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων ή ζημιά σε παρακείμενα σκάφη, ενώ παρατηρήθηκε η ύπαρξη ιριδίζουσας μορφής αυτοδιαλυόμενης ρύπανσης σε μικρή έκταση.

Από το Λιμεναρχείο Γυθείου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ‘’ΣΩΤΗΡΗΣ ΙΙ’’ μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Πόθιας ν. Καλύμνου.

Συγκεκριμένα, δίκυκλο όχημα με οδηγό 37χρονο ημεδαπό, κινούμενο επί της παραλιακής οδού, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κράσπεδο της διαχωριστικής νησίδας, με αποτέλεσμα την πτώση του οδηγού επί του οδοστρώματος και τον τραυματισμό του.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό νοσοκομείο Καλύμνου, για την παροχή ιατρικής περίθαλψης, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για εκδήλωση μικρής έκτασης πυρκαγιάς εντός εγκαταστάσεων ιδιωτικής εταιρείας, στο Ικόνιο Περάματος.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο, όπου διαπίστωσαν την εκδήλωση μικρής έκτασης πυρκαγιάς σε υλικά συσσωρευμένα σε ανοικτό χώρο. Στη συνέχεια οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προέβησαν σε πλήρη κατάσβεση της εν λόγω πυρκαγιάς, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Κερατσινίου.

Σχετικές εικόνες