Ημιβύθιση ιστιοφόρου σκάφους στην Ιθάκη – Ανεύρεση σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Ρόδο – Σύλληψη ημεδαπής στην Κέρκυρα – Διακομιδές ασθενών

ΙΤΗΑΚΙ
Share:    

Τις πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Ιθάκης, στο πλαίσιο διενεργούμενης περιπολίας, εντόπισαν ιστιοφόρο σκάφος σημαίας Γερμανίας ημιβυθισμένο μέσα στο λιμάνι Βαθέος, σε απόσταση 20μ. από την ακτή.

Στο σκάφος δεν υπήρχαν επιβαίνοντες. Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ περιμετρικά του ιστιοφόρου τοποθετήθηκε προληπτικά πλωτό φράγμα αντιρρύπανσης καθώς και φωτοσήμανση για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ιθάκης.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ρόδου, για την ύπαρξη σορού αγνώστων λοιπών στοιχείων σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, στην παραλία Αφάντου.

Αμέσως στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, όπου εντόπισαν τη σορό άνδρα, με ύψος 1.70μ. περίπου, η οποία έφερε υπολείμματα λευκού εσωρούχου. Η σορός μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής της Κέρκυρας προέβησαν στη σύλληψη μίας 62χρονης, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων (Ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας»).

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμάνι της Κέρκυρας, προερχόμενου από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, η 62χρονη κατείχε ενενήντα εννέα (99) πακέτα των είκοσι (20) τσιγάρων το καθ’ ένα, τα οποία δεν έφεραν ενδεικτικές ταινίες φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα πακέτα των τσιγάρων.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-92χρονης, από το λιμάνι της Θάσου στο λιμάνι της Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ” Ν.Π. 10553 και

-35χρονης, από το λιμάνι της Νάξου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν.Ν. 67.

Σχετικές εικόνες