Ημιβύθιση σκάφους στον Κίσσαμο Χανίων – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Διαφάνι και στην Κάσο – Διακομιδές ασθενών

λιμανι κισσαμου
Share:    

Πρωινές ώρες σήμερα, διαπιστώθηκε από στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Κισσάμου, η ημιβύθιση λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών του Ε/Π -Α/Κ σκάφους “ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ” Ν. Χανίων 571, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στον λιμένα “ΚΑΒΟΝΗΣΙΟΥ” Κισσάμου.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι ιδιοκτήτες του εν λόγω σκάφους, ενώ στη συνέχεια με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη και ανυψωτικού μέσου το Ε/Π -Α/Κ σκάφος ανελκύθηκε στην επιφάνεια. Με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κισσάμου διενεργήθηκε απάντληση των υδάτων με αποτέλεσμα την ικανή πλευστότητα του πλοίου, ενώ ρυμουλκήθηκε στην γλίστρα του λιμένα Καβονησίου Κισσἀμου, όπου ανελκύστηκε στον χερσαίο χώρο του λιμένα.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Διαφανίου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν. Ρεθύμνου 06, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Ρόδο- Χάλκη- Διαφάνι – Κάρπαθο -Κάσο -Σητεία – Ηράκλειο- Ανάφη – Θήρα -Μήλο-Πειραιά, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στον οικείο λιμένα , λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του για τον λιμένα “ΠΗΓΑΔΙΩΝ” ν. Καρπάθου.

Στον λιμένα Διαφανίου ν. Καρπάθου δεν ανέμεναν επιβάτες προς επιβίβαση, ενώ στο “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” ανέμεναν προς αποβίβαση δεκαεννέα (19) επιβάτες, τέσσερα (04) Ι.Χ.Ε. οχήματα και δύο Φ/Γ οχήματα.

Επίσης, ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κάσου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν. Ρεθύμνου 06,  ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στον οικείο λιμένα , λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα.

Στον λιμένα Κάσου ανέμεναν δεκατρείς (13) επιβάτες, τέσσερα (04) Ι.Χ. και δύο (02) Φ/Γ οχήματα προς επιβίβαση, ενώ στο “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” ανέμεναν προς αποβίβαση επτά (07) επιβάτες, και τρία (03) Φ/Γ οχήματα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-48χρονου, από τον λιμένα ν. Ψαρών προς τον λιμένα “ΛΗΜΝΙΩΝ” Βολισσού ν. Χίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ.,

-60χρονου, από το λιμένα Πίσω Αετού ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμης ν.. Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ.,

-68χρονου, από το λιμένα ν. Ύδρας στον λιμένα Μετόχι Αργολίδας, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΕΝΑΛΙΟΝ» Ν.Υ. 1074 και

-81χρονης, από το λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Μυκόνου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ» Ν. Ν. 62.

Σχετικές εικόνες