Καθυστέρηση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ρόδο και σύλληψη δύο ατόμων-Συνέχεια ενημέρωσης σχετικά με τη προσάραξη Φ/Γ πλοίου σε αβαθή στη Λάρυμνα-Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Σίφνο–Εισροή υδάτων σε Ε/Γ/Τ/Ρ σκάφος στη Ρόδο-Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, στον λιμένα Ακαντιά ν. Ρόδου, μεγάλος αριθμός αλλοδαπών, ο οποίος είχε συγκεντρωθεί προκειμένου να εισέλθει επί του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ¨BLUE STAR CHIOS¨ Ν.Π. 10883, παρεμπόδισε την ομαλή φόρτωση και επιβίβαση του, με αποτέλεσμα τη καθυστέρηση απόπλου του.

Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., προέβησαν σε μέτρα τάξης και ασφαλείας, με γνώμονα την κοινωνική ειρήνευση, με αποτέλεσμα το συγκεντρωμένο πλήθος να αποχωρήσει και να συνεχιστεί η ομαλή επιβίβαση των επιβατών.

Το πλοίο απέπλευσε την 11:50 αντί της προγραμματισμένης (11:00), ενώ συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί, για παράβαση του άρθρου 169 Π.Κ. (Απείθεια) και του 170 παρ.2 του Π.Κ.(Υποκίνηση σε Στάση).

*****

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με την προσάραξη Φ/Γ πλοίου σημαίας Κόμορος στη Λάρυμνα, γνωρίζεται ότι τις πρωινές ώρες σήμερα, πραγματοποιήθηκε η αποκόλληση του με τη συνδρομή του Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ XVII” Ν.Π. 2987, από αβαθή του όρμου Λάρυμνας και στη συνέχεια προσδέθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Γ.Μ.Μ.Α.Ε. Λάρκο Λάρυμνας.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε αυτοψία των υφάλων από καταδυτικό συνεργείο, όπου διαπιστώθηκε πως δεν υφίσταται κάποιο ρήγμα.

Από τη Λιμενική Αρχή Λάρυμνας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του ανωτέρω Φ/Γ, για παράβαση του άρθρου 277 του Π.Κ. (Πρόκληση Ναυγαγίου).

*****

Τις απογευματινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σίφνου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΤΑΡ» Ν.Π. 12513, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τους λιμένες Μήλου – Κίμωλου για τους λιμένες Σέριφου, Πάρου και Σύρου, ότι αδυνατεί να προσεγγίσει τον λιμένα Σίφνου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του.

Στο το εν λόγω πλοίο ανέμεναν προς επιβίβαση δεκαεπτά (17) επιβάτες και ένα (01) Ι.Χ. όχημα, οι οποίοι θα προωθηθούν στους προορισμούς τους, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου για περιστατικό εισροής υδάτων, σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο εντός ιδιωτικής επιχείρησης, άνευ επιβαινόντων.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν την εν λόγω εισροή υδάτων. Στο σημείο κατέφθασε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και ιδιωτικό βυτιοφόρο όχημα, τα οποία πραγματοποίησαν τη διαδικασία απάντλησης υδάτων.

Από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση ούτε κίνδυνος για την ασφάλεια ναυσιπλοϊας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-57χρονης, από τον λιμένα Αγνώντα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ” Ν.Σ. 166,

-34χρονης, από τον λιμενίσκο Κουκουναριών ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ” Ν.Σ. 158.

Σχετικές εικόνες