Καθυστέρηση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ρόδο - Σύλληψη 40 ατόμων στη Ρόδο - Διακομιδές ασθενών

DSC_5884.width-1600.width-1600.wid.2e16d0ba.fill-900x400
Share:    

Πρωινές ώρες χθες, στον λιμένα Ακαντιά ν. Ρόδου, μεγάλος αριθμός αλλοδαπών, ο οποίος είχε συγκεντρωθεί στον καταπέλτη του Ε/Γ-Ο/Γ ¨BLUE STAR CHIOS¨ Ν.Π. 10883 με σκοπό να εισέλθει επί του πλοίου, παρεμπόδισε την ομαλή φόρτωση και επιβίβαση του, με αποτέλεσμα τη καθυστέρηση απόπλου του. Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο για τους λιμένες Πηγάδια Καρπάθου – Κάσου – Σητείας – Ηρακλείου – Θήρας και τελικό λιμένα Πειραιά.

Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., προέβησαν σε μέτρα τάξης και ασφαλείας, με γνώμονα την κοινωνική ειρήνευση, με αποτέλεσμα το συγκεντρωμένο πλήθος να αποχωρήσει και να συνεχιστεί η ομαλή επιβίβαση των επιβατών.

Το πλοίο απέπλευσε την 15:20 αντί της προγραμματισμένης ώρας (11:00) με 535 επιβάτες και 84 Ι.Χ. Επί του πλοίου επιβιβάστηκαν σαράντα (40) αλλοδαποί, προκειμένου να μεταχθούν σε ΚΥΤ.

*****

Στον εντοπισμό σαράντα (40) αλλοδαπών (28 άντρες, 06 γυναίκες, 3 αγόρια και 3 κορίτσια), οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου στην περιοχή του λιμένα Ακαντιάς.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-33χρονης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-87χρονης, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Μυκόνου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν.53,

-25χρονης, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΘΑΣΟΥ” Ν.Π. 11234

Σχετικές εικόνες