Λειτουργία συρταρωτής γέφυρας πορθμού Ευρίπου - Θάνατος άνδρα στο Μεσολόγγι - Αλιευτικός έλεγχος στη Χαλκίδα - Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

1
Share:    

Γίνεται γνωστό ότι η συρταρωτή γέφυρα πορθμού Ευρίπου θα λειτουργήσει εκτάκτως σήμερα 24.03.2022 για την εξυπηρέτηση αναγκών ναυσιπλοΐας, ενώ δεν θα λειτουργήσει την Παρασκευή 25.03.2022.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή ν. Οξειάς Αιτωλοακαρνανίας, 49χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό νοσοκομείο Μεσολογγίου ''ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ'', όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

*****

Κατά τη διενέργεια ελέγχου, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή Ερέτριας, 49χρονο ημεδαπό ερασιτέχνη αλιέα να έχει προβεί στην αλίευση τριών χιλιάδων (3.000) ζωντανών ατόμων του είδους ''ολοθούριο'', η αλεία του οποίου είναι παντελώς απαγορευμένη για την ερασιτεχνική αλιεία.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ η ανωτέρω ποσότητα ζώντος αλιεύματος κατασχέθηκε και επαναποντίστηκε στη θάλασσα.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-78χρονης, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-53χρονου, από τον λιμενίσκο Κουκουναρίων ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ'' Ν. ΣΚ. 158.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους "ΚΑΡΕΤΤΑ - ΚΑΡΕΤΤΑ", εντοπίστηκε νεκρή σήμερα, από τη Λιμενική Αρχή Νέας Μηχανιώνας, στην παραλία Αγγελοχωρίου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες