Λειτουργία συρταρωτής γέφυρας πορθμού Ευρίπου - Θάνατος ημεδαπού στη Θάσο - Βύθιση Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφους στο Φλοίσβο - Απαγόρευση απόπλου Α/Κ σκάφους στο Φλοίσβο - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Ζάκυνθο

ΑΙΙ 611.JPG
Share:    

Γίνεται γνωστό ότι η συρταρωτή γέφυρα πορθμού Ευρίπου από την 17.10.2022, θα λειτουργεί για την εξυπηρέτηση αναγκών ναυσιπλοΐας καθημερινά κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε απογευματινές ώρες χθες, εντός της λέμβου του στη μαρίνα ν. Θάσου, 80χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Φλοίσβου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για εκπομπή σήματος EPIRB του Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφους ''ΕΑΝ'' Ν.Π. 6996, το οποίο ελλιμενίζεται σε προβλήτα της μαρίνας Αλίμου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν την εισροή υδάτων στο ανωτέρω Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφος, με αποτέλεσμα τη βύθισή του. Στο εν λόγω σημείο, τοποθετήθηκε περιμετρικά του σκάφους αντιρρυπαντικό φράγμα, ενώ με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας το ''ΕΑΝ'' ανελκύθηκε και μεταφέρθηκε σε χώρο διαχείμασης σκαφών της οικείας μαρίνας.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφους μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Φλοίσβου, για ακυβερνησία του Α/Κ σκάφους ''ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ'' Ν.Π. 5388, λόγω βλάβης στο σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου της μηχανής, ενώ έπλεε σε απόσταση 2 ν.μ. από την μαρίνα του Φλοίσβου.

Στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε το εν λόγω Α/Κ σκάφος, με έναν (01) και μοναδικό επιβαίνοντα, καλά στην υγεία του, καθώς και το Τ/Χ σκάφος ''ΝΙΚΟΛΑΣ'' Λ.Λ. 825, προς παροχή συνδρομής. Το ''ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ'' μαζί με το Τ/Χ σκάφος, κατέπλευσαν ασφαλώς εντός της μαρίνας Αλίμου, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Α/Κ σκάφους, μέχρι την επιθεώρηση από ΚΕΠ της οικείας Λιμενικής Αρχής.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί της παραλιακής οδού Κ. Λομβάρδου ν. Ζακύνθου, όταν ποδήλατο με έναν 82χρονο οδηγό συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. όχημα με μια 37χρονη οδηγό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 82χρονου.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου ''ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ'', για την παροχή των πρώτων βοηθειών, από όπου και εξήλθε.

Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη η 37χρονη.

Σχετικές εικόνες