Λειτουργία συρταρωτής γέφυρας πορθμού Ευρίπου - Αποβίβαση ανήλικου επιβάτη από Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο στον Πειραιά - Βύθιση Ε/Π-Α/Κ σκάφους στη Σκόπελο - Λουόμενοι σε δυσχερή θέση στην Κεφαλονιά- Απώλεια άγκυρας Ε/Γ-Ο /Γ πλοίου στον Αργοσαρωνικό - Συλλήψεις οδηγ

Share:    

Γίνεται γνωστό ότι η συρταρωτή γέφυρα πορθμού Ευρίπου από την Δευτέρα 18-10-2021 θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και Κυριακή για την εξυπηρέτηση των αναγκών ναυσιπλοΐας.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες το Α' Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, από το Κέντρο Άμεσης Δράσης (Κ.Α.Δ.) του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ότι σε Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Σαρωνικού Κόλπου, 9χρονο αλλοδαπό αγόρι είχε τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε στη μαρίνα Αλίμου, όπου αποβιβάστηκε με ασφάλεια το εν λόγω αγόρι, ενώ στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Παίδων "ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ".

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου, από στέλεχος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., για βύθιση Ε/Π-Α/Κ σκάφους “Άγιος Γεώργιος” Λ. Σκιάθου 1428, το οποίο ήταν προσδεδεμένο στον προβλήτα.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν την βύθιση του σκάφους, χωρίς επιβαίνοντες.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου του Λιμεναρχείου Σκιάθου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κεφαλονιάς, για την ύπαρξη δύο (02) αλλοδαπών λουομένων σε κίνδυνο, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας “ΑΒΥΘΟΣ” ν. Κεφαλληνίας.

Άμεσα, τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για την περιοχή απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικά σκάφη καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, προς παροχή συνδρομής.

Ανωτέρω λουομένοι εντοπίστηκαν στην ακτή, καλά στην υγεία τους, από τα στελέχη της οικίας Λιμενικής Αρχής και στη συνέχεια παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, για προληπτικούς λόγους.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΦΟΙΒΟΣ'' Ν.Π. 11317, ότι ενώ το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από τον λιμένα Αίγινας, λίγο πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσδεσης στον προβλήτα του Αργοσαρωνικού, απώλεσε την αριστερή του άγκυρα.

Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε στον λιμένα Πειραιά, ενώ οι επιβάτες που επρόκειτο να επιβιβαστούν στο πλοίο το οποίο θα εκτελούσε το επόμενο προγραμματισμένο του δρομολόγιο με προορισμό την Αίγινα, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Α΄ Λιμενικό Φυλάκιο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΦΟΙΒΟΣ'', ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, ήρθη η απαγόρευση απόπλου.

*****

Για οδήγηση στερούμενοι άδειας ικανότητας, συνελήφθησαν τέσσερις (04) ημεδαποί οδηγοί δίκυκλων οχημάτων,μ ηλικίας 18, 21, 25 και 31 ετών, πρωινές και μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Μυτιλήνης, στην πλατεία ''ΣΑΠΦΟΥΣ'', από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Στη σύλληψη ενός 18χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά τη διάρκεια περιπολίας των ανωτέρω στελεχών, εντός του νότιου λιμένα Πατρών, εντοπίστηκε ο 18χρονος αλλοδαπός, άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων, να αποπειράται να κρυφτεί σε Φ/Γ οχήματα που επρόκειτο να φορτωθούν σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν απογευματινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-80χρονης, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Π-Τ/Ρ "ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ" Ν.Ν. 53 και

-60χρονου και 60χρονης, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ "ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ" Ν.Π. 10032.