Λειτουργία συρταρωτής γέφυρας πορθμού Ευρίπου – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στα Νέα Μουδανιά – Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Share:    

Γίνεται γνωστό ότι η συρταρωτή γέφυρα πορθμού Ευρίπου, από σήμερα 03-06-2021 θα λειτουργεί καθημερινά εκτός Σαββάτου, για την εξυπηρέτηση των αναγκών ναυσιπλοΐας.

*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών, ότι το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΓΙΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ-ΕΙΡΗΝΗ” Ν.Θ.1199 βρισκόταν σε δυσχερή θέση, λόγω μηχανικής βλάβης και αδυναμίας χρήσης των ιστίων, με έναν επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή έξω από τον λιμένα Νέας Ηράκλειας.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, άμεσα στην περιοχή μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Α/Κ “ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ V” N.Θ.1347, το οποίο ρυμούλκησε το “ΑΓΙΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ-ΕΙΡΗΝΗ” στον λιμένα Νέας Καλλικράτειας, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-97χρονης, από τον λιμένα Καμαριώτισσας ν. Σαμοθράκης στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-βρέφους, από τη μαρίνα Γουβιών ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-36χρονης και 82χρονου, από τον λιμένα Καμαριώτισσας ν. Σαμοθράκης στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-51χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745

-87χρονης, από τον λιμένα ν. Παξών στον λιμένα ν. Κέρκυρας, με το Ε/Ρ-Α/Ψ “ΠΑΞΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” Λ.Π. 805.

-49χρονου, από τον λιμένα ν. Αμοργού στον λιμένα ν. Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ” Ν.Ν. 62. και

-93χρονης, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα-καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, από τη Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, στην παραλία Σίμου ν. Ελαφονήσου Νομού Λακωνίας. Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.