Λειτουργία συρταρωτής γέφυρας πορθμού Ευρίπου - Σύλληψη ημεδαπών για κατοχή εκρηκτικών υλών στην Πάτρα - Σύλληψη αλλοδαπών και του αλλοδαπού διακινητή τους στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδή ασθενούς

1
Share:    

Γίνεται γνωστό ότι η συρταρωτή γέφυρα πορθμού Ευρίπου, σήμερα 08-02-2023, δεν θα λειτουργήσει για την εξυπηρέτηση των αναγκών της ναυσιπλοΐας, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

*****

Στη σύλληψη δύο (02) ημεδαπών, ηλικίας 67 και 36 ετών, προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας, για παράβαση του άρθρου 7 του Ν.2168/93 «περί όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην περιοχή «ΚΑΛΟΓΡΙΑ» δυτικής Αχαΐας, βρέθηκαν στην κατοχή των ανωτέρω ένα σακίδιο με τέσσερις (04) αυτοσχέδιες πλαστικές κατασκευές που περιείχαν εκρηκτικές ύλες και διάφορα αντικείμενα, μεταξύ αυτών ένα κατσαβίδι, ένα νυστέρι , τρεις (03) μονωτικές ταινίες και μία εντομοαπωθητική σπείρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν οι αυτοσχέδιες κατασκευές καθώς και τα προαναφερόμενα υλικά.

*****

Στη σύλληψη δύο (02) 37χρονων αλλοδαπών, καθώς και του 52χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 52χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και πλαστή άδεια οδήγησης, ενώ μετέφερε και τους δύο (02) 37χρονους αλλοδαπούς, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα καθώς και τα πλαστά έγγραφα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε η παρακάτω διακομιδή ασθενούς, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-5χρονου, από τον λιμένα Λιναριάς ν. Σκύρου προς τον λιμένα Κύμης, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΧΙΛΛΕΑΣ” Ν.Π. 11282

Σχετικές εικόνες