Μαθαίνω να παίζω - Μαθαίνω να ζω

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ
Share:    

Το Γραφείο Αθλητισμού του Λιμενικού Σώματος του ΥΝΑΝΠ σε συνεργασία με το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφάλειας (ΑΣΑΕΔ) του ΓΕΕΘΑ, το λιμενικό σταθμό Λειψών και στο πλαίσιο βελτίωσης της ζωής των μαθητών στις ακριτικές περιοχές, πραγματοποίησε το αθλητικό του πρόγραμμα “Μαθαίνω να παίζω - Μαθαίνω να ζω” στο νηπιαγωγείο των Λειψών την 02 Ιουνίου 2023 .

Έγινε προβολή, συζήτηση και στη συνέχεια ακολούθησαν αθλητικές δραστηριότητες σε παιγνιώδη μορφή.

Μοιράστηκαν σε όλα τα παιδιά αναμνηστικά διπλώματα, μπλουζάκια, καπέλα  και τσάντες προσφορά της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Επίσης, το Γραφείο αθλητισμού του Υπουργείου Ναυτιλίας σε συνεργασία με το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφάλειας (ΑΣΑΕΔ) πραγματοποίησε στις 18-19 Ιουνίου 2023, το αθλητικό του πρόγραμμα “Μαθαίνω να παίζω - Μαθαίνω να ζω” στο νομό Λακωνίας, στην κοινότητα Παπαδιανίκων του δήμου Μονεμβασιάς  με συμμετοχή παιδιών έως 12 ετών.

Τα παιδιά είχαν τη χαρά να γνωρίσουν και να ασχοληθούν διαδραστικά  με τα αθλήματα  της ξιφασκίας, της καλαθοσφαίρισης, της κολύμβησης, των καταδύσεων και της ελευθέρας πάλης από Ολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές των Ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στην εν λόγω δράση, συμμετείχε μεγάλος αριθμός παιδιών της τοπικής κοινότητας.

Τέλος, μια ακόμη αθλητική δράση του Γραφείου Αθλητισμού του ΥΝΑΝΠ έλαβε χώρα στην Ηρακλειά, 22-23-24-25 Ιουνίου 2023, όπου 150 δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετείχαν στις διαδρομές των 10 και 6 χιλιομέτρων του νησιού μέσα από εικόνες και παραστάσεις που γέμισαν τα μάτια μας Αιγαίο. 

Για τα παιδιά, μέχρι 14 ετών, διοργανώθηκε αθλητική διαδρομή περιμετρικά του χωριού όπου και κέρδισε τις περισσότερες εντυπώσεις μιας και το πάθος των παιδιών μεταφέρθηκε σε όλη την διοργάνωση.

Διοργανώθηκαν δράσεις ξιφασκίας, συναγωνιστικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, καθώς και τουρνουά 3χ3 καλαθοσφαίρισης και beach volley.

Μοιράστηκαν μετάλλια, αναμνηστικά διπλώματα και τσάντες σε όλους τους μικρότερους διαγωνιζόμενους από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και σε όλους τους μεγαλύτερους από την οργανωτική επιτροπή του “Τρέχουμε στην Ηρακλειά”.

Ανεξάρτητα από το αθλητικό κομμάτι που συνδύασε τη φύση με την αθλητική δραστηριότητα και έδωσε μια ευχάριστη εμπειρία σε ντόπιους μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες, η δράση συνέβαλλε στο να γνωρίσουν και να αγαπήσουν  το νησί πολλοί διαγωνιζόμενοι σε μια  μη τουριστική περίοδο δίνοντας  ζωή σε όλους τους τομείς. 

Σχετικές εικόνες