Μεταφορά υπεράριθμων επιβατών στην ν. Κεφαλληνία και στην ν. Κέρκυρα - Παροχή συνδρομής σε γυναίκα στη Σάμη Κεφαλληνίας - Διακομιδή ασθενούς

DSC_0099
Share:    

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κεφαλληνίας, κατόπιν διενέργειας ελέγχου καταμέτρησης επιβαινόντων σε Ε/Π – Α/Κ σκάφος που διενεργεί θαλάσσιο τουρισμό, στην περιοχή Αγίας Κυριακής «ΖΟΛΑ» ν. Κεφαλληνίας, διαπίστωσαν ότι το ανωτέρω σκάφος έφερε έναν υπεράριθμο επιβάτη, σύμφωνα με την άδεια εκτέλεσης πλόων του σκάφους.

Από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 32χρονος ημεδαπός κυβερνήτης του ανωτέρου σκάφους, ενώ κινήθηκε η διαδικασία των προβλεπόμενων κυρώσεων.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., σε Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή «ΝΗΣΑΚΙ» ν. Κέρκυρας, διαπιστώθηκε η επιβίβαση ενός υπεράριθμου επιβάτη στο ανωτέρω σκάφος.

Το εν λόγω Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος οδηγήθηκε από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. στον νέο λιμένα Κέρκυρας, όπου συνολικά καταμετρήθηκαν έντεκα (11) επιβάτες, αντί του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού των δέκα (10), βάσει των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας του σκάφους. Επιπροσθέτως σε περαιτέρω έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι το εν ισχύ ναυλοσύμφωνο που υπήρχε επί του σκάφους, έφερε υπογραφή στο πεδίο ναυλωτής, η οποία δεν άνηκε στο ναυλωτή που είχε μισθώσει το εν λόγω σκάφος.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 55χρονος ημεδαπός κυβερνήτης του ανωτέρου σκάφους.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σάμης Κεφαλληνίας, για ύπαρξη 63χρονης αλλοδαπής, η οποία έχρηζε άμεσης υγειονομικής περίθαλψης στην παραλία «ΣΠΥΛΟΥΛΕΣ» Σάμης ν. Κεφαλληνίας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΑΠΤΑΙΝ ΜΑΣΟΣ” Ν. Χίου 823, με επιβαίνοντα ένα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισε την ανωτέρω γυναίκα.

Στη συνέχεια, η 63χρονη μεταφέρθηκε στον λιμένα Σάμης και από εκεί διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σάμης.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Αλοννήσου προς τον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Θ/Τ «ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ» Ν.Σ. 166, 43χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες