Μηχανική βλάβη Θ/Γ σκάφους στο Αγαθονήσι – Ακυβερνησία Τ/Χ σκάφους στη Σάμο – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Αίγινα – Συλλήψεις αλλοδαπών στη Πάτρα – Διακομιδή ασθενούς

ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΤΡΑΣ 2
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σάμου ότι μία θαλαμηγός (Θ/Γ) σημαίας Γερμανίας, πλέει ακυβέρνητη λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή 1,25 ν.μ. νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπήκοοι Γερμανίας), καλά στην υγεία τους. Στην περιοχή μετέβη ένα σκάφος της δύναμης FRONTEX και το επαγγελματικό-αλιευτικό (Ε/Π-Α/Κ) «ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ-ΣΟΦΙΑ» Σ.Σ. 298, με τη συνδρομή του οποίου το Θ/Γ σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Αγαθονησίου. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από την Λιμενική Αρχή του Αγαθονησίου, απαγορεύτηκε ο απόπλους της Θ/Γ μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο νηογνώμονα.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σάμου ότι ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος ελληνικής σημαίας, πλέει ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή 3,5 ν.μ. νοτιοδυτικά της ν. Σαμιοπούλας, με έξι (06) ημεδαπούς επιβαίνοντες. Στη περιοχή μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το Τ/Χ με τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους και το συνόδευσε στο λιμάνι του Όρμου Μαραθόκαμπου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Λιμενικό Σταθμό του Καρλοβασίου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Τ/Χ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο νηογνώμονα.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χτες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Αίγινας, ότι ένα ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος έχει προσαράξει στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Μετώπης, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες ( υπήκοοι Γερμανίας). Στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στη συνέχεια, αφού παρέλαβε τους επιβαίνοντές του, τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι της Αίγινας. Με τη συνδρομή του σκάφους «ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι - ΡΕΣΚΙΟΥ» ΤΑ 203 το Ι/Φ αποκολλήθηκε και στη συνέχεια κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμάνι της Αίγινας. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ούτε εισροή υδάτων. Από το Λιμεναρχείο της Αίγινας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο νηογνώμονα

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής της Πάτρας, προέβησαν στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών ηλικίας 61, 49, 18, και 15 ετών. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον νότιο λιμάνι Πατρών κατά την διαδικασία φόρτωσης ενός επιβατικού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου με προορισμό την Ιταλία, οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία δεν τους επιτρέπουν τη νόμιμη παραμονή τους σε έδαφος SCHENGEN. Επιπλέον, για την 49χρονη υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της «Απόφασης επιστροφής για υπήκοο τρίτης χώρας». Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, από το λιμάνι της Αίγινας στο λιμάνι του Πειραιά, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΤΖΑΜΑΙΚΑ ΙΙ” Ν. Αίγινας 171, 79χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες