Μηχανική βλάβη ΕΓ-ΚΑΤ πλοίου στη Σίφνο - Τραυματισμός ανήλικου επιβάτη εντός Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Πειραιά- Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα

ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σίφνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-ΚΑΤ “SIFNOS JET”, σημαίας Κύπρου για μηχανική βλάβη στην αριστερή εσωτερική κύρια μηχανή.

Ειδικότερα, ενώ το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον Πειραιά προς τον λιμένα Σίφνου, παρουσιάστηκε δυσλειτουργία της αριστερής εσωτερικής κύριας μηχανής, με αποτέλεσμα αυτή να τεθεί προσωρινά εκτός λειτουργίας. Εν συνεχεία, το “SIFNOS JET”, κατέπλευσε ασφαλώς στον λιμένα Σίφνου και αποβίβασε τριάντα (30) επιβάτες, εκ των συνολικά διακοσίων εξήντα εννέα (269) επιβατών, που είχαν επιβιβαστεί από τον λιμένα Πειραιά.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ μετά την προσκόμιση αντίστοιχου βεβαιωτικού, επετράπη ο απόπλους του πλοίου, για την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου.


*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για τραυματισμό ανήλικου επιβάτη, μετά από πτώση από την κλίνη του, εντός του Ε/Γ-Ο/Γ “ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ” Ν.Η. 46, κατά τη διάρκεια του πλου από Ηράκλειο Κρήτης για Πειραιά.

Στον ανωτέρω αρχικά του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από επιβάτη ιατρό, ενώ μετά τον κατάπλου του πλοίου στον λιμένα Πειραιά, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική, για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.


*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί της νέας παραλιακής Ηγουμενίτσας, όταν ΙΧΕ όχημα με οδηγό έναν 43χρονο ημεδαπό, συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. όχημα, με οδηγό μία 47χρονη ημεδαπή.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός της 47χρονης, η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Σχετικές εικόνες