Μηχανική βλάβη Ε/Γ-ΚΑΤ πλοίου στον Πειραιά – Θάνατοι ημεδαπών στο Ναύπλιο, στην Πάτρα, στη Στυλίδα, στον Αλμυρό Μαγνησίας και στο Καβούρι – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσια χελώνας

Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ -ΚΑΤ “ΣΠΗΝΤ ΚΑΤ Ι” Ν.Π. 12705, το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει δρομολόγιο από Πειραιά για λιμένες Ύδρας και Σπετσών, ότι μετά τον απόπλου του και ενώ βρισκόταν έξω από την είσοδο του λιμένα Πειραιά, παρουσιάσθηκε δυσλειτουργία στην αριστερή κύρια μηχανή.

Το ανωτέρω πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα στο λιμάνι του Πειραιά και αποβίβασε με ασφάλεια τους τριάντα ένα (31) επιβάτες του, οι οποίοι προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας .

Από τη Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-ΚΑΤ “ΣΠΗΝΤ ΚΑΤ Ι”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, 74χρονος, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Καράθωνα Ναυπλίου.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, 75χρονος, από τη θαλάσσια περιοχή Νιφορέικων Δυτικής Αχαΐας. Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, 74χρονος, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Καραβόμυλου.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Στυλίδας.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, 67χρονος, από τη θαλάσσια περιοχή «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ» Ευξεινούπολης Αλμυρού Ν. Μαγνησίας .

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού Μαγνησίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Αμαλιάπολης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Σαρωνικού από το Κέντρο Άμεσης Δράσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για περιστατικό τραυματισμού 81χρονου άνδρα που έλαβε χώρα σε βραχώδη περιοχή παραλίας Καβουρίου.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας , όπου κατέληξε .

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
*****
Συνελήφθη, απογευματινές ώρες σήμερα, ένας αλλοδαπός, ηλικίας 40 ετών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, ο 40χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω έγγραφο.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

77χρονου από το λιμένα ν. Νάξου στο λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

44χρονου από το λιμένα ν. Μήλου στο λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν. Νάξου 53
*****
Μία θαλάσσια χελώνα, καρέτα-καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, απογευματινές ώρες σήμερα, στην παραλία Σίμου Ελαφόνησο Λακωνίας .

Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.