Μηχανική βλάβη Ε/Γ- Καταμαράν στον Πόρο – Σύλληψη οδηγού στην Χαλκίδα – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στο Λαύριο

DSC_3393
Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Πόρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-ΚΑΤ ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ 4'' Ν.Π. 10659, για μηχανική βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον Πειραιά προς τους λιμένες Πόρου, 'Υδρας και Σπετσών με διακόσιους έξι (206) επιβάτες και δεκατρία (13) άτομα πλήρωμα. Το ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ 4'' κατέπλευσε στον λιμένα Πόρου με ασφάλεια, όπου αποβιβάστηκαν οι ανωτέρω επιβάτες, εκ των οποίων τριάντα επτά (37) είχαν προορισμό τον λιμένα Πόρου, εκατόν είκοσι τρεις (123) τον λιμένα Ύδρας και σαράντα έξι (46) τον λιμένα Σπετσών.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες για Ύδρα και Σπέτσες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, στην πλατεία Αθανάτων, εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Χαλκίδας, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 49χρονο παρέκκλινε της πορείας του με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε τσιμεντένιο κράσπεδο.

Από το τροχαίο δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ κατόπιν ελέγχου μέθης που διενεργήθηκε στον 49χρονο με αλκοολόμετρο, διαπιστώθηκε η συγκέντρωση οινοπνεύματος σε χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα 3,0mg/l .

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο οδηγός για παράβαση διατάξεων του άρθρου 42 παρ. 7 του Κ.Ο.Κ.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή απογευματινές ώρες σήμερα, στην παραλία Βγέθι Λαυρίου. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες