Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Σκόπελο – Θάνατος λουόμενου στην Αιδηψό – Θάνατος λουόμενου στην Αίγινα – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Σκιάθο - Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα και στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών

DSC_3393
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΡΩΤΕΥΣ” Ν.Π. 4007 ότι παρουσίασε μηχανική βλάβη κατά τη διαδικασία εκκίνησης της αριστερής κύριας μηχανής.

Το πλοίο επρόκειτο να εκτελέσει δρομολόγιο από τον λιμένα Γλώσσας Σκοπέλου προς λιμένες Σκιάθου – Μαντουδίου – Αγνώντα – Αλοννήσου – Αγνώντα – Μαντουδίου – Γλώσσας – Σκιάθου – Βόλου με 177 επιβάτες.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου του Λιμεναρχείου Σκιάθου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΠΡΩΤΕΥΣ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, ενώ οι επιβάτες και τα οχήματα με προορισμό Σκιάθο – Μαντούδι πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από το πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πρωινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή των λουτρών Αιδηψού, 78χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Αιδηψού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε πρωινές ώρες σήμερα, από την παραλία Αγίας Μαρίνας ν. Αίγινας, 72χρονος ημεδαπός.

Αρχικά στον ανωτέρω παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ναυαγοσώστρια της παραλίας, ενώ στη συνέχεια διακομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αίγινας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί τη προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Σκιάθου, έξω από τον επιβατηγό λιμένα, όταν τετράτροχο όχημα με 66χρονο αλλοδαπό οδηγό συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα που οδηγούσε 25χρονος αλλοδαπός.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 25χρονου, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου για ιατρικές εξετάσεις και περαιτέρω περίθαλψη .

Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο οδηγός του τετράτροχου οχήματος.

*****

Στη σύλληψη δυο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 57 και 58 χρονών, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Κ9/ΠΟΔΙΝ) της οικείας Λιμενικής Αρχής στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 57χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, μετέφερε τον 58χρονο, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο καθώς και το ανωτέρω Ι.Χ.Ε όχημα.

*****

Στη σύλληψη ενός 38χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-76χρονου και 83χρονης από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ.,

-55χρονης, από τον λιμένα ν. Σερίφου στον λιμένα Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι» Ν.Π. 8745, και

-84χρονου αλλοδαπού, από τον λιμένα ν. Αλοννήσου στον λιμένα Βόλου με το Ε/Ρ-Α/Ψ «ΜΑΡΙΑΝΗ» Τ.Σ. 119 Α΄,

Σχετικές εικόνες