Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Σύρο – Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του νόμου περί όπλων στο Μικρολίμανο Πειραιά - Διακομιδή ασθενούς – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Share:    

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Σύρου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ “ΑΡΤΕΜΙΣ” Ν.Π. 10317 ότι αδυνατεί να εκτελέσει το προγραμματισμένο δρομολόγιό του προς λιμένες Πάρου – Σερίφου – Σίφνου – Κιμώλου - Μήλου, λόγω βλάβης στη δεξιά κύρια μηχανή.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, ένας 58χρονος ημεδαπός, για παράβαση του Ν.2168/1993 (“περί όπλων”).

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω προέβη σε άσκοπους πυροβολισμούς από σκάφος το οποίο ήταν προσδεδεμένο στον προβλήτα Μικρολίμανου Πειραιά, ενώ το περίστροφο με το οποίο προέβη στους εν λόγω πυροβολισμούς, βρισκόταν στην κατοχή του χωρίς να έχει εκδοθεί η άδεια οπλοφορίας και οπλοκατοχής από την αρμόδια Αστυνομική Διεύθυνση. 

Από το Γραφείο Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω όπλο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Τήνου στο λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, με το Ε/Γ-Τ/Ρ '' ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ'' Ν.ΤΗΝΟΥ 25, 35χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 

*****

Μία θαλάσσια χελώνα καρέτα – καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες χθες, στην περιοχή “ΚΡΑΤΗΓΟΣ” Μυτιλήνης ν. Λέσβου.

Από από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα καρέτα – καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες χθες, στην παραλία “ΤΟΜΠΡΟΥΚ” δήμου Χερσονήσου Ν. Ηρακλείου Κρήτης.

Από από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.