Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Χίο – Βύθιση σκάφους στη Βόνιτσα - Τραυματισμός εργάτη στο Ηράκλειο – Διακομιδές ασθενών

Share:    


Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Χίου, Μεστών και Ψαρών, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΨΑΡΑ ΓΚΛΟΡΥ'' Ν.Π.12085, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα ν. Ψαρών στον λιμένα ν. Χίου, με 08 επιβάτες, παρουσίασε βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Μεστών ν. Χίου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες, ενώ από τον Λιμενικό Σταθμό Μεστών απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι την την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, για βύθιση ιστιοφόρου σκάφους, το οποίο ήταν πρυμνοδετημένο στον λιμένα Βόνιτσας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν, ότι το εν λόγω σκάφος είχε βυθιστεί χωρίς να είναι ευδιάκριτα τα στοιχεία του, χωρίς επιβαίνοντες.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου για τραυματισμό 58χρονου ημεδαπού λιμενεργάτη, κατά τη διάρκεια εργασιών εκφόρτωσης Φ/Γ πλοίου το οποίο βρίσκεται πλαγιοδετημένο στον προβλήτα ΙΙΙ λιμένα Ηρακλείου.

Ο τραυματίας διεκομίσθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ ΠΑ.Γ.Ν. Ηρακλείου για διενέργεια ιατρικών εξετάσεων.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-78χρονης, από τον λιμένα ν. Σερίφου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ "ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ" Ν.Ν. 57,

-44χρονης, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ "ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ" Ν.Ν. 62 και

-46χρονου, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ "ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ" Ν.Ν. 62.