Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ζάκυνθο – Εμπλοκή αντικείμενου σε Ε/Γ- Καταμαράν στον Πειραιά – Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

DSC_3393
Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΜΑΡΕ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ'' Ν.Π. 11117, για μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, κατά την διάρκεια προετοιμασίας χειρισμών εκκίνησης κύριων μηχανών, στον λιμένα Ζακύνθου.

Το πλοίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο για λιμένα Κυλλήνης, με 430 επιβάτες, 137 Ι.Χ., 15 Φ/Γ, 03 λεωφορεία, 06 Δ/Κ και 01 ασθενοφόρο.

Από την Λιμενική Αρχή Ζακύνθου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες του προωθήθηκαν στον προορισμό τους με έτερο πλοίο, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
*****
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Καταμαράν ''FLYING CAT-6'' Ν.Π. 11345, για εμπλοκή αντικειμένου στον δεξιό υδροπροωθητήρα, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου του για Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες και Πόρτο Χέλι.

Το πλοίο επέστρεψε στον λιμένα Πειραιά με ασφάλεια, όπου αποβίβασε τους 61 επιβάτες του.

Από το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''FLYING CAT- 6'', μέχρι διαπίστωσης και αποκατάστασης της βλάβης καθώς και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες του προωθήθηκαν στον προορισμό τους με έτερο πλοίο, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

*****
Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών, ηλικίας 47, 49, 39 και 36 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 47χρονος ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου τους έτερους αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα - επικαθήμενο.

Σχετικές εικόνες