Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Μηχανική βλάβη σε Φ/Γ πλοίο στα Κύθηρα - Εντοπισμός και κατάσχεση αλιευμάτων στην Χαλκίδα - Διακομιδή ασθενούς

Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας   από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΙΙ'' σημαίας Κύπρου, ότι κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου από Βενετία για Πάτρα με ενδιάμεσο σταθμό τον λιμένα Ηγουμενίτσας, με εξήντα οκτώ (68) επιβάτες, παρουσίασε βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή στη θαλάσσια περιοχή 25 ν.μ. βορειοδυτικά ν. Κέρκυρας.

Το πλήρωμα του ανωτέρω πλοίου απεκατέστησε την βλάβη και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Ηγουμενίτσας όπου αποβίβασε με ασφάλεια είκοσι οκτώ (28) επιβάτες, οκτώ (08) Ι.Χ.Ε και είκοσι επτά (27) Φ/Γ. 

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του, ενώ κατόπιν προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί το ''ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΙΙ'' απέπλευσε με σαράντα (40) επιβάτες, ογδόντα έξι (86) Ι.Χ. και ογδόντα επτά (87) Φ/Γ για λιμένα Πάτρας.

*****

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 26 και 54 ετών, προέβησαν απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι η 54χρονη αλλοδαπή κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδο της από τη χώρα με την συνέργεια του 26χρονου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταξιδιωτικό έγγραφο.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες της 18/01/2022, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι το Φ/Γ πλοίο ''NS TERA'' σημαίας Παναμά, παρουσίασε μηχανική βλάβη στη θαλάσσια περιοχή 07 ν.μ. βορειοδυτικά ν. Κυθήρων, με οκτώ (08) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος.

Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, στο σημείο μετέβη το Ρ/Κ ''ΦΩΤΕΙΝΗ Ζ'' Ν.Θ. 252, το οποίο, πρωινές ώρες χθες, ανέλαβε τη ρυμούλκηση του εν λόγω Φ/Γ πλοίου προς τον λιμένα Πειραιά. Το ''NS TERA'' κατέπλευσε , πρωινές ώρες σήμερα, με ασφάλεια σε ιδιωτικό ναυπηγείο στον λιμένα Πειραιά.

Από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση βλάβης/ζημιάς και προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση χιλίων πεντακοσίων ογδόντα (1.580) ατόμων του είδους “ΟΛΟΘΟΥΡΙΟ” προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, στην περιοχή “ΓΛΥΦΑ” Χαλκίδας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας η ανωτέρω ποσότητα ατόμων ολοθούριων ποντίστηκε στη θάλασσα.

Επίσης, σε αλιευτικό έλεγχο που διενεργήθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, στον λιμένα Νέας Αρτάκης, σε Ε/Π-Α/Κ σκάφος, διαπιστώθηκε ότι ο κυβερνήτης του είχε αλιεύσει εννιακόσια (900) άτομα δολώματα του είδους ολοθούριο, καθ' υπέρβαση του ορίου των τετρακοσίων (400) ατόμων ανά σκάφος ανά ημέρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ η υπερβαίνουσα ποσότητα ανωτέρω ατόμων ολοθούριων κατασχέθηκε και ποντίστηκε στη θάλασσα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα Κουκουναριών ν. Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Π - Τ/Ρ ''ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ'' Ν.Σ. 158, 38χρονη η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.