Μηχανική βλάβη Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου στην Κεφαλληνία - Ακυβερνησία Θ/Γ σκάφους στη Ζάκυνθο - Ακυβερνησίες Ι/Φ σκαφών στην Κέρκυρα και στη Νεάπολη Βοιών - Τραυματισμός αλλοδαπού στη Θεσσαλονίκη - Σύλληψη αλλοδαπού στη Μυτιλήνη

1
Share:    

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου ''ΒΙΚΕΝΤΙΟΣ ΔΑΜΟΔΟΣ'' Ν.Π. 11968 ότι παρουσιάστηκε βλάβη στον καταπέλτη, κατά την προσέγγισή του στον λιμένα Αργοστολίου.

Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο στην πορθμειακή γραμμή Ληξουρίου - Αργοστολίου, ενώ οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στον οικείο λιμένα.

Από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ''ΒΙΚΕΝΤΙΟΣ ΔΑΜΟΔΟΣ'' και στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού επιθεώρησης πλοίου μετά από βλάβη, από τον αρμόδιο φορέα, επετράπη ο απόπλους του, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία του Θ/Γ σκάφους ''SWAYED I'' σημαίας Μάλτας, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 1ν.μ. βόρεια βορειοδυτικά της παραλίας ''ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ'' ν. Ζακύνθου.

Άμεσα, στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Γ – Τ/Ρ ''ΦΩΤΕΙΝΗ'' Ν.Ζ. 347, όπου εντόπισε το εν λόγω Θ/Γ σκάφος, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους και το ρυμούλκησε στον λιμένα ''ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ'' Βολιμών ν. Ζακύνθου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, με τη συνοδεία του ανωτέρω περιπολικού σκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''SWAYED I'' μέχρι τη διαπίστωση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασής της, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία του Ι/Φ σκάφους ''DELOS'' σημαίας Μ. Βρετανίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Κέρκυρας.

Άμεσα, στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Το ''DELOS'' αγκυροβόλησε με ιδία μέσα και με ασφάλεια, στη θαλάσσια περιοχή λιμένα ''ΠΕΤΡΙΤΗ'' ν. Κέρκυρας, με τη συνοδεία του ανωτέρω περιπολικού σκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Θ/Γ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από αναγνωρισμένο οργανισμό, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, για ακυβερνησία του Ι/Φ σκάφους ''BIANCA'' σημαίας Αυστρίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στον όρμο ''ΒΑΤΙΚΩΝ'' Νεάπολης Βοιών.

Άμεσα, στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και το Φ/Γ - λάντζα ''ΚΑΒΟΜΑΛΕΑΣ'' Ν.Π. 7583, όπου εντόπισε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους και το ρυμούλκησε στον λιμένα Νεάπολης Βοιών, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, με τη συνοδεία του ανωτέρω περιπολικού σκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''BIANCA'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού από τον αρμόδιο φορέα, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, για τον τραυματισμό 19χρονου αλλοδαπού, μετά από βουτιά του στη θάλασσα, από την κεντρική προβλήτα Περαίας Θεσσαλονίκης.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ ο 19χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ''Α.Χ.Ε.Π.Α.'', για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

*****

Στη σύλληψη ενός 32χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, εντός της παραλίας ''ΤΣΑΜΑΚΙΑ'' Μυτιλήνης, για παράβαση των άρθρων 361, 169 και 308 του Π.Κ.

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος εντοπίστηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής να σπρώχνει ανήλικους εντός της θάλασσας και χωρίς τη θέλησή τους από οικεία προβλήτα - εξέδρα. Στη συνέχεια, σε έλεγχο των ανωτέρω στελεχών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. τους απώθησε βίαια και τους εξύβρισε, με αποτέλεσμα την ακινητοποίησή του.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Σχετικές εικόνες