Μηχανική βλάβη Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου στην Κω - Μηχανική βλάβη Ε/Γ - Τ/Χ πλοίου στη Ραφήνα - Ακυβερνησία Α/Κ σκάφους στην Αλεξανδρούπολη - Τραυματισμός ανήλικου στη Σύμη - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κεφαλλονιά - Διακομιδές ασθενών

ΛΙΜΑΝΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κω, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ ''ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ'' Ν. Κω 09, ότι κατά τη διαδικασία κατάπλου παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αντλία πετρελαίου της δεξιάς κύριας μηχανής του.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα ν. Καλύμνου προς τον λιμένα Μαστιχαρίου ν. Κω, με 138 επιβάτες, 11 Ε.Ι.Χ., 02 Φ/Γ και 05 Δ/Κ. Από το περιστατικό δεν υπήρχε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Κω, απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι τη διενέργεια έκτακτης επιθεώρησης και τη διαπίστωση αποκατάστασης βλάβης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, ότι το Ε/Γ - Τ/Χ πλοίο ''FLYING CAT 3'' Ν.P. 10562 παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του, πριν τον απόπλου του για προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Ραφήνας προς τους λιμένες ν. Τήνου - ν. Μυκόνου - ν. Νάξου, με 109 επιβάτες.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''FLYING CAT 3'' και στη συνέχεια κατόπιν διαπίστωσης αποκατάστασης της βλάβης από ΤΚΕΠ του οικείου λιμένα και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί έγινε άρση της απαγόρευσης, ενώ οι επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

*****

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης από τον Κυβερνήτη του Α/Κ σκάφους ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΦΩΤΗΣ ΙΙ'' Ν. Αλεξανδρούπολης 136, για ακυβερνησία του σκάφους, λόγω μηχανικής βλάβης, με τέσσερις (04) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 1 ν. μ. νοτιοδυτικά του λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Στη συνέχεια, το ανωτέρω σκάφος ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ ''ΝΟΡΘ ΣΤΑΡ'' Ν.Κ. 24 και κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί τη προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΦΩΤΗΣ ΙΙ'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύμης, για τραυματισμό ανήλικου ατόμου από προπέλα εξωλέμβιας μηχανής βοηθητικού σκάφους, μετά από πτώση του από αυτό στη θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή ν. Σύμης.

Ο ανωτέρω ανήλικος μεταφέρθηκε με έτερο βοηθητικό σκάφος στο λιμένα ν. Σύμης, από όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα και μεταφέρθηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης. Στη συνέχεια, ο 08χρονος αλλοδαπός διεκομίσθη με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα ν. Ρόδου, από όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο χειριστής του εν λόγω βοηθητικού σκάφους.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, για τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα επί της παραλιακής οδού Αργοστολίου, όταν Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό μια 59χρονη ημεδαπή, προσέκρουσε σε δύο (02) σταθμευμένα Ε.Ι.Χ. οχήματα.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός της 59χρονης, η οποία διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-44χρονου, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-30χρονης, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Π. 10032 και

-83χρονης, από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π - Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001.

Σχετικές εικόνες