Μηχανική βλάβη Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου στην Πάτρα - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου στον Πειραιά – Ανεύρεση αμφορέα στην Κόρινθο – Διακομιδή ασθενούς

IMG_20230923_070025
Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''HELLENIC SPIRIT'' Ν.Χ. 30, το οποίο έπλεε εντός Πατραϊκού κόλπου, ότι κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένα Ανκόνα για Πάτρα με ενδιάμεσο σταθμό τον λιμένα Ηγουμενίτσας, με 246 επιβάτες και 160 οχήματα, παρουσίασε βλάβη στις ηλεκτρομηχανές.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι της Πάτρας και επιθεωρήθηκε από στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων του λιμένα, όπου διαπιστώθηκε η θραύση βαλβίδας εισαγωγής στον Νο2 κύλινδρο στην Νο2 ηλεκτρομηχανή του πλοίου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, ενώ κατόπιν προσκόμισης σχετικού πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, το ''HELLENIC SPIRIT'' απέπλευσε με προορισμό λιμένες Ηγουμενίτσας και Ανκόνα Ιταλίας.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου ¨ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ¨ Ν.Π. 10532, ότι κατά τον προγραμματισμένο πλου του από τον λιμένα ν. Αίγινας προς τον λιμένα Πειραιά, παρουσιάστηκε δυσλειτουργία στο σύστημα κλιματισμού, με 137 επιβάτες, 30 Ι.ΧΕ. οχήματα, 03 Φ/Γ και 04 Δ/Κ.

Από το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης, ενώ το πλοίο αντικαταστάθηκε από το Ε/Γ – Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΑΙΓΙΝΑ» Ν.Π. 12739 προς εξυπηρέτηση του επιβατηγού κοινού.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κορίνθου, από κυβερνήτη επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, για την αλίευση αμφορέα, στη θαλάσσια περιοχή Διμηνιού Κορινθίας.

Ο ανωτέρω αμφορέας, ύψους εβδομήντα πέντε εκατοστών (0,75μ.) και περιμέτρου ενός μέτρου και δέκα εκατοστών (1,10μ.), παραδόθηκε από τον κυβερνήτη του Ε/Π-Α/Κ σκάφους στην οικεία Λιμενική Αρχή, όπου και φυλάσσεται.

Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου ενημερώθηκε η Εφορία Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 26χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες