Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Ηράκλειο - Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στην Ηγουμενίτσα – Τραυματισμός αλλοδαπής επιβάτιδος Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στη Νάξο – Διακομιδή ασθενούς

DSC_6683
Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΚΡΗΤΗ ΙΙ” Ν.Χ. 25, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα του Πειραιά στον λιμένα του Ηρακλείου, με 266 επιβάτες, 88 ΙΧ, 21 Φ/Γ, 5 Δ/Κ, 01 Λεωφορείο και 96 μέλη πληρώματος, ότι παρουσίασε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή και έπλεε με μειωμένη ταχύτητα χωρίς να αιτεί συνδρομή.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Ηρακλείου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, το πλοίο απέπλευσε για Πειραιά προς συνέχιση του εγκεκριμένου δρομολογίου του με 893 επιβάτες, 249 ΙΧ, 67 Φ/Γ, 20 Δ/Κ και 96 μέλη πληρώματος .

*****

Στη σύλληψη ενός 38χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.Δ.Ι.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 155 του Ν. 2960/01 .

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε φορτηγό όχημα με επικαθήμενο, με οδηγό τον ανωτέρω, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στο ταμπλό, στην πλάτη και τα πλαϊνά της καμπίνας, στον χώρο του κρεβατιού πίσω από την μοκέτα και στην εξωτερική θήκη του πυροσβεστήρα του οχήματος εξακόσια δέκα επτά (617) πακέτα τσιγάρων διάφορων επωνυμιών, στερούμενα ειδικής ελληνικής ταινίας φόρου κατανάλωσης.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το όχημα και η ποσότητα καπνικών προϊόντων.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Νάξου, από τον κυβερνήτη του Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους «ΜΙΚΕΛΕ» Ν.Π. 11819 για τραυματισμό 50χρονης αλλοδαπής επιβάτιδος του σκάφους.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω ημεδαπή τραυματίστηκε κατά τη διέλευση της στο κύριο κατάστρωμα του σκάφους, όταν απώλεσε την ισορροπία της με συνέπεια την πτώση της επί πρωραίου κρυστάλλινου παράθυρου καμπίνας και τη θραύση αυτού με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Άμεσα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στην 50χρονη κατόπιν επικοινωνίας με Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Νάξου και στη συνέχεια η ανωτέρω τραυματίας μεταφέρθηκε στον λιμένα Αγίας Άννας, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Νάξου για περίθαλψη, απ' όπου και εξήλθε.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Μυκόνου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν.N. 64, 29χρονου, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες