Μηχανική βλάβη Ε/Γ- Ο/Γ πλοίου στο Ηράκλειο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Ηράκλειο - Βύθιση Ε/Π-Α/Κ σκάφους στην Αμφιλοχία - Διακομιδές ασθενών

DSC_9601.1
Share:    

Ενημερώθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Μήλου – Σίφνου – Σερίφου – Χανίων - Ρεθύμνου και Ηρακλείου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ., για βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» Ν. Χανίων 25, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από τον λιμένα Πειραιά με προορισμό τον λιμένα Ηρακλείου.

Το «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Ηρακλείου, πρωινές ώρες σήμερα, όπου αποβίβασε με ασφάλεια 331 επιβάτες, 61 Ι.Χ.Ε., 49 Φ/Γ και 10 δίκυκλα οχήματα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της λεωφόρου Νεάρχου Ηρακλείου (κόμβος Τελωνείου) όταν Δ/Κ όχημα που οδηγούσε 68χρονος εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού.

Ο 68χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου “ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ” για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Α' Λιμενικό Τμήμα Αμφιλοχίας του Λιμεναρχείου Πρέβεζας, από τον ιδιοκτήτη του Ε/Π-Α/Κ σκάφους «ΔΗΜΗΤΡΑ» Λ.Α. 128, για βύθιση του εν λόγω σκάφους εντός του λιμένα Αμφιλοχίας, στον οποίο ελλιμενιζόταν.

Άμεσα, στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν τη βύθιση του «ΔΗΜΗΤΡΑ», η οποία, κατά δήλωση του ιδιοκτήτη, προέκυψε από εισροή υδάτων.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-32χρονης και 31χρονου, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-33χρονης, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. ,

-33χρονου, από τον λιμένα ν. Αλοννήσου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-79χρονου, από τον λιμένα Δάφνης Αγίου -Όρους προς τον λιμένα Ουρανούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-85χρονης, από τον λιμένα Καλάμου ν. Λευκάδας στον λιμένα Μύτικα Αι/νίας, με το θαλάσσιο ταξί “ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ” Ν.Λ. 313,

Σχετικές εικόνες