Μηχανική βλάβη Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στον Πειραιά - Διακομιδές ασθενών

ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Share:    

Κατόπιν εντολής του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» Ν.Χ. 20 επέστρεψε στον λιμένα Πειραιά, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, προκειμένου να επιθεωρηθεί, λόγω μηχανικής βλάβης στην Νο2 ηλεκτρομηχανή του, ενώ το πλοίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Σαρωνικού κόλπου.

Το εν λόγω πλοίο είχε αποπλεύσει από τον λιμένα Πειραιά με 689 επιβάτες, 137 Ι.Χ., 90 Φ/Γ, 1 Λ/Φ, 29 Δ/Κ και 122 άτομα πλήρωμα προς εκτέλεση δρομολογίου, με προορισμό τον λιμένα Χανίων.

Από την Λιμενική Αρχή Πειραιά απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του, ενώ μετά από επιθεώρηση από Επιθεωρητή του Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων και του επιθεωρητή RINA και κατόπιν προσκόμισης στη Λιμενική Αρχή σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης μετά από βλάβη από τον νηογνώμονα, το πλοίο απέπλευσε με 654 επιβάτες για λιμένα Χανίων.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

- 85χρονης και 91χρονης, από τον λιμένα ν. Αίγινας στην μαρίνα Ζέας Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

- 65χρονου, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” N.Τ. 25.

Σχετικές εικόνες