Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Πειραιά – Εντοπισμός εξήντα 60 ατόμων στην Παλαιόχωρα Χανίων – Διακομιδές ασθενών

DSC_0099
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ” Ν. Π. 10631, ότι κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου δρομολογίου του πλοίου από το λιμάνι του Πειραιά προς το λιμάνι της Αίγινας, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Το πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα στο λιμάνι και αποβίβασε με ασφάλεια τους τετρακόσιους πενήντα τρεις (453) επιβάτες, τα εξήντα τέσσερα (64) Ι.Χ.Ε. οχήματα, τα είκοσι εννέα (29) δίκυκλα οχήματα.

Από τη Λιμενική Αρχή Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες και τα οχήματα προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της ναυτιλιακής εταιρείας.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Παλαιόχωρας εξήντα (60) αλλοδαποί στην περιοχή ΚΕΡΑΤΙΔΕΣ Παλαιόχωρας καθώς και ένα (01) ξύλινο σκάφος.

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στον λιμάνι της Παλαιόχωρας όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από στελέχη του Κ.Υ. Κάνδαλου, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να μεταφερθούν σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας του δήμου Χανίων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ξύλινο σκάφος.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-77χρονης, από το λιμάνι της Σίκινου στο λιμάνι της Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν.N. 67,

-70χρονου, από το λιμάνι της Νάξου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ” Ν.N. 62,

-28χρονης, από τον λιμενίσκο των Κουκουναρίων της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ” Ν. Σ. 158,

-40χρονου, από το λιμάνι του Κουφονησίου στο λιμάνι της Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΡΓΟΚΟΙΛΙΩΤΙΣΣΑ» Ν.Ν. 165 και

-75χρονης, από το λιμάνι των Κυθήρων στο λιμάνι ης Νεάπολης Βοιών, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΟΥΝΑΡΑ” Ν.Π. 11828.

Σχετικές εικόνες