Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στην Καβάλα και στη Ραφήνα - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στη ν. Παξών - Τραυματισμός μέλους πληρώματος Ε/Π-Τ/Ρ πλοίου στις Σπέτσες - Αλιευτικός έλεγχος στη Νέα Μηχανιώνα

Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καβάλας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''AQUA STAR'' Ν.Π. 12513, ότι παρουσιάστηκε βλάβη στο δίκτυο τροφοδοσίας της δεξιάς κύριας μηχανής, ενώ βρισκόταν έξω από τον λιμένα Καβάλας.

Το ανωτέρω πλοίο που είχε αποπλεύσει για το προγραμματισμένο δρομολόγιο του προς τους λιμένες ν. Λήμνου - ν. Άγιου Ευστράτιου - Λαυρίου, με διακόσιους ογδόντα ένα (281) επιβάτες, εβδομήντα τρία (73) Ε.Ι.Χ. οχήματα και ένα (01) Φ/Γ, επέστρεψε ασφαλώς στον οικείο λιμένα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''AQUA STAR'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, ενώ οι επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΑΝΟΡΑΜΑ'' Ν.Π. 12061, ότι παρουσιάστηκε βλάβη σε μία από τις κύριες μηχανές, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρυμνοδέτησής του στο λιμένα Ραφήνας.

Το ανωτέρω πλοίο προσέδεσε ασφαλώς στον οικείο λιμένα, όπου αποβιβάστηκαν οι επιβάτες και τα οχήματα, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και στη συνέχεια επετράπη μεμονωμένος πλους του για ''ΜΑΡΜΑΡΙ'' Ν. Εύβοιας, κενό φορτίου και επιβατών.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Παξών ότι το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος ''ΑΦΡΟΔΙΤΗ'' Ν.Π. 12551 παρουσίασε μηχανική βλάβη, ενώ βρισκόταν πλησίον της βραχονησίδας ''ΚΑΛΤΣΟΝΗΣΙ'' νότια ν. Παξών, με είκοσι (20) επιβαίνοντες.

Το εν λόγω σκάφος ρυμουλκήθηκε από το Ε/Π-Α/Ψ σκάφος ''ΑΡΜΟΝΙΑ'' Ν.Π. 11794 και με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε με ασφάλεια στο βόρειο τμήμα του λιμένα ''ΓΑΙΟΥ'' ν. Παξών, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμενικό Σταθμό Παξών που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΦΡΟΔΙΤΗ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το σκάφος, ενώ επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σπετσών, για τραυματισμό 29χρονου ημεδαπού μέλους πληρώματος του Ε/Π-Τ/Ρ πλοίου ''ΕΣΤΙΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝ'' Ν.Π. 12727, έπειτα από πτώση του εντός του πλοίου, ενώ βρισκόταν πρυμνοδετημένο εντός του παλαιού λιμένα ν. Σπετσών.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Πολυδύναμο Ιατρείο Σπετσών για την παροχή των πρώτων βοηθειών, και στη συνέχεια σε ιδιώτη ιατρό όπου και διαγνώστηκε με κάταγμα της 8ης δεξιάς πλευράς.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σπετσών.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νέας Μηχανιώνας, στην ιχθυόσκαλα Ν. Μηχανιώνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (02) ιχθυοκιβώτια συνολικού βάρους 16kg με ιχθύες του είδους ''DIPLODUS SARGUS'' (ΣΑΡΓΟΣ) διαστάσεων 12-15εκ., μεγέθους κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 23εκ..

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης βεβαιώθηκε μία (01) παράβαση κατά της εταιρείας, που είχε σκοπό την εμπορία-πώληση, ενώ τα κατασχεθέντα αλιεύματα πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.